Parabola cu caii..

Cate ceva despre Quantum Entanglement sau smerenia de a nu alege sa-ti blochezi o anumita realitate

De fiecare data cand cineva se plange de ceva din viata lui, are o atitudine gresita fata de  propria cruce (vezi si parabola crucii), ii amintesc de aceasta parabola care fructifica indeterminarea (entanglement) in favoarea omului, ajutandu-l sa se indoiasca de indoiala:

Parabola cu caii..


Cica era un taran sarac care n-avea de nici unele. Si intr-o zi, s-a aciuat in gospodaria lui o iapa salbatica. Satenii vazand aceasta s-au mirat: "ce noroc pe capul lui, om cu de niciunele, sa-i vina asa tam-nesam un cal salbatic in gospodarie si inca si iapa.." ia el a zis "o fi.. n-o fi.." Si numai bine ca dupa o vreme a plecat iapa omului in padure si satenii imediat au concluzionat "ei, nu putea sa tina prea mult acest noroc nenatural." iar omul ce sa zica? "o fi.. n-o fi.."

Si dupa vreo cateva zile, uite ca vine iapa inapoi cu vreo 3-4 armasari salbatici.. si satenii: "a dat norocul peste el! l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.."

Si taranul: "o fi.. n-o fi.."

Acesta este un exemplu elocvent pentru entanglement. Daca va intereseaza aspectele teoretice ale acestui fenomen, va recomand articolul "Dinamica realitatilor".

Observatia/cuvantul - fixeaza. Lasand neatinsa indeterminarea, cum zic eu "indoieste-te de indoiala!" practic iti pastrezi libertatea de a te bucura de cea mai buna dintre ele. Pentru ca la El toate-s cu putinta :)

Funny-Horse-1
[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. Multumesc :) Vad ca aici nu functioneaza CommentLuv ca pe ConsultatiiLaDomiicliu.ro asa ca voi sharui eu un articol pe care il recomand, cele mai bune fragmente proza scurta din 2012: http://ioanalexandru.wordpress.com/2013/01/05/cele-mai-bine-proze-scurte-din-2012/

    RăspundețiȘtergere
  2. […] Dar se pare ca sunt inca paradigmat, fiindca indiferent de nivelul de credibilitate al ideii (cred ca trebuie sa ne pastram intotdeauna scepticismul, indoindu-ne de tot ce nu este absolut), acest filmulet arata de ce este plauzibila povestea aparatului de zbor antigravitational al lui Viktor Grebennikov. Fenomenul pare mai degraba electrostatic decat antigravitational, iar aici vedeti cum se poate realiza foarte simplu cu un fir de par. O fi… n-o fi…, ca in parabola aia cu caii. […]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Sacroterapia- terapia prin credinta

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Reclame google