Cauzele bolilor - Lazarev

Unul care s-a gandit mult si a facut pentru medicina holistica cam ce a facut Freud pentru psihanaliza. Solutia completa (la nivelul la care se afla lumea in momentul respectiv).

Practic cand am inceput sa vad limitele homeopatiei, cum ca este tot o metoda simptomatica si cum cu cat cauti mai adanc boala, cu atat se duce mai adanc incat te duce cu gandul la pacatul primordial... simteam ca numai prin credinta s-ar putea rezolva o asemenea problema la care adancimea evident nu poate fi atinsa prin metode clasice. Lazarev a venit cu solutia (care nu e noua, am intalnit-o si in tehnica iertarii la vracii din oecania) ca iubirea vindeca tot (parca si Isus spusese ceva similar - a spus el multe pentru cine a avut urechi sa auda).

 Urmeaza sa citesc cartile lui pentru ca din cate am inteles are si o strategie de abordare a bolilor de care evident ar beneficia in primul rand omul bolnav.

Am gasit aici cateva marturii despre mecanismul acestei abordari, pe intelesul tuturor, relatate la un congres de medicina alternativa la care oameni cu mintea deschisa si dorinta neobosita de a invata si a-si depasi limitele artificiale, prezinta o alta atitudine pe care pacientul chiar daca nu o sa adere la ea, e bine sa o cunoasca.

Atasez un articol care vad ca nu mai apare pe web (editat):


Un suflet mai curat intr-un trup sanatos prin metoda de tratament Lazarev


Interviu cu Sandu-Iulian Bergher, vicepresedinte al Societatii Romane de Acupunctura


Sandu-Iulian BERGHER


Data nasterii: 25.06.1955


ACTIVITATE PROFESIONALA


- Vicepresedinte al Societatii Romane de Acupunctura


- Cercetator stiintific principal in Medicinile Extrem-Orientale


- Cadru didactic in invatamintul universitar


- Adept si promotor al acupuncturii traditionale


- A participat la numeroase congrese de acupunctura, fiind autorul unor lucrari stiintifice. La ultimul congres de la Sighisoara, subiectul lucrarii prezentate a fost Modificarea structurilor induse prin folosirea meridianelor extraordinare.Fiinta umana are un tipar emotional deosebit, in sensul ca exista ideea de a fi legat de ceva care este dincolo de noi, care ne-a creat si care continua sa supravegheze ceea ce a creat in permanenta.


Atunci cind omul se apropie de acel centru fundamental din fiinta lui prin care face legatura cu creatorul devine mai putin rau, mai putin fricos, mai putin invidios, mai putin lacom, ceea ce inseamna ca este putin mai bun.


La ce se refera metoda de tratament Lazarev?


Este vorba despre lucrarile cercetatorului rus Serghei Nicolaevici Lazarev, care practica o metoda de terapie inedita si o popularizeaza de aproximativ 10 ani. La noi in tara, lucrarile lui au patruns de 5-7 ani, iar pina acum s-au publicat 8 volume din opera sa. Metoda de tratament Lazarev consta in diagnosticarea acelor blocaje provocate de gindurile sau emotiile necontrolate. Emotiile negative asupra sanatatii au urmatoarele efecte: ingrijorarea afecteaza splina, minia afecteaza ficatul, frica afecteaza rinichiul, melancolia afecteaza plaminul.


Cum se intimpla toate acestea?


Cercetatorul rus Lazarev a constatat in munca sa ca problemele de sanatate, de exemplu, o boala a ficatului sau o boala a rinichiului, apar cind anumite zone din biocimp, numiti centri energetici nu functioneaza corespunzator. Buna functionare a centrilor energetici sau slaba functionare se datoreaza, conform observatiilor cercetatorului rus, sentimentelor, in special emotiilor, gindurilor necontrolate care paraziteaza anumite persoane, provocindu-le in timp perturbari energetice, care ulterior se traduc in perturbari functionale, iar in cele din urma chiar in modificari de structura ale organelor vizate.


Care este impactul terapiei Lazarev asupra celorlalte ramuri ale medicinii complementare?


Pentru acupunctori sau pentru practicantii de medicina complementara, aceasta conceptie este logica, fundamentata. Este si ceea ce sustineau si vechii chinezi sau alti practicanti ai unor medicini traditionale, fie din Extremul Orient, fie din locuri mai apropiate de zona in care locuim noi. De exemplu, in acupunctura se cunoaste faptul ca sentimentul de frica, daca este mentinut o perioada indelungata, creeaza disfunctii majore la nivelul organului energetic rinichi, asa cum il concepem noi in acupunctura, care este putin diferit de organul anatomic rinichi cunoscut in medicina moderna, care cuprinde si alte structuri, avind si alte functii in organism. De asemenea, vechii chinezi sustineau ca melancolia, tristetea, deprimarea afecteaza in mod profund functionarea plaminului si este cunoscut faptul ca bolnavii de TBC sint extrem de deprimati si tristi. Acest fapt era cunoscut chiar inaintea secolului al XX-lea si de medicina occidentala. De asemenea, in acupunctura se cunoaste ca sentimentul de minie afecteaza ficatul. In medicina moderna se stie ca o criza de hipertensiune poate fi provocata foarte usor de un acces de minie sau de enervare. Pornind de la aceste observatii, Lazarev a creat un sistem de diagnoza si un sistem de tratament extrem de complex si in acelasi timp extrem de eficace, prin care reuseste sa-si ajute pacientul sa elimine anumite traume emotionale, unele dintre ele uitate, existind din copilarie, unele din urma cu mai multi ani, dar care continua sa fie active in structurile biocimpului, continua sa blocheze anumiti centri energetici vitali pentru buna functionare a organismului, creind in ultima instanta boala sau suferinta. Prin eliminarea blocajelor emotionale cu ajutorul terapiei Lazarev se reuseste reluarea unei bune circulatii a energiei in tot organismul care se manifesta printr-o stare de sanatate buna recistigata la cei bolnavi sau imbunatatita la persoanele care nu aveau suferinte prea mari, dar nu functionau la parametri pe care i-ar fi dorit.


Principiile de tratament sint aceleasi ca si in acupunctura?


Nu, in primul rind se identifica sentimentele pe care vi le-am spus la inceput.


Cum se identifica?


Exista mijloace specifice.


Va referiti la un fel de psihoterapie?


Este vorba despre o discutie cu pacientul si exista anumite mijloace de evaluare care tin mai putin de metodele medicale moderne, ci se apropie mai mult de tehnici energetice de nivel superior.


Dupa ce sentimentele negative au fost identificate, ce se intimpla in continuare?


In urmatoarea etapa se trece la efortul propriu-zis de a elimina aceste blocaje emotionale create de sentimentele patologice care paraziteaza persoana ani la rind si de care foarte greu se scapa.


Dati-ne un exemplu, un bolnav caruia terapeutul i-a identificat starea de minie sa zicem.


Inainte de a discuta despre exemplu as vrea sa va mai spun un lucru despre tratament ca sa intelegem exact principiul. Cercetatorul Lazarev, care a fundamentat aceasta metoda, se documenteaza din vechile surse ale omenirii. In acord cu ceea ce sustineau autorii unor tratate medicale scrise cu multe mii de ani in urma apartinind traditiilor orientale sau occidentale, starile noastre negative, de genul: minie, ingrijorare, invidie, gelozie, ura, provoaca perturbari in structurile noastre energetice si apoi in starile noastre fizice. De altfel este cunoscuta si in cartile fundamentale ale marilor religii aceasta conceptie conform careia pacatul creeaza boala.


Lazarev a observat, in cercetarile sale coroborate si cu cercetarile unor psihologi, cercetari moderne sau unele efectuate in urma cu mai multi ani, ca fiinta umana are un tipar emotional deosebit, in sensul ca exista ideea de a fi legat de ceva care este dincolo de noi, care ne-a creat si care continua sa supravegheze ceea ce a creat in permanenta. Legatura cu acest principiu suprem ar fi factorul fundamental al acestui tipar emotional profund, dupa care toate fiintele umane au fost create si care exista in fiecare dintre noi. Faptul ca noi ne-am indepartat foarte mult in ultimul timp de aceste resorturi psihologice fundamentale ale noastre, care exista in noi, inseamna ca ne-am indepartat de sursa care a creat totul, ceea ce a determinat o confuzie si o dezorganizare in tot tiparul nostru comportamental, in modul nostru de a reactiona, in insesi profunzimile fiintei noastre.


Din ce cauza se intimpla toate acestea?


Aceste dezordini de natura psihologica se datoreaza si dizarmoniei la nivel energetic, in ultima instanta este boala manifestata la nivel psihic. Prin reapropierea noastra de acest punct fundamental al psihicului nostru, care este legatura cu creatorul, cu forta suprema, se creeaza posibilitatea de a elimina blocajele care au aparut tocmai datorita departarii noastre de tiparul fundamental.


Dupa ce sentimentul negativ a fost tratat prin metoda Lazarev este posibil ca acesta sa reapara?


In general, tiparele comportamentale negative sint destul de profund inradacinate in fiinta noastra, pentru ca omul nu se adreseaza terapiei de acest fel decit dupa ani si ani de suferinta, de incercari cu alte tipuri de tratament. Tiparul comportamental negativ fiind aprofundat, sint necesare mai multe sedinte si este nevoie de perseverenta din partea pacientului, in sensul ca de cite ori are tendinta sa retraiasca acele emotii si ginduri pe care ar dori sa nu le manifeste este invatat cum sa procedeze, este sfatuit ce tehnici sa adopte pentru a nu mai avea acele stari patologice.


Care ar putea fi acele tehnici?


O tehnica simpla si la indemina oricui este rugaciunea.


Putem spune ca terapia cercetatorului Lazarev il face pe om sa fie mai bun?


N-am sa va raspund direct la aceasta intrebare, dar am sa va spun ca atunci cind omul se apropie de acel centru fundamental din fiinta lui prin care face legatura cu creatorul devine mai putin rau, mai putin fricos, mai putin invidios, mai putin lacom, ceea ce inseamna ca este putin mai bun.


A consemnat Steluta Indrei


Cateva precizari si in acest articol. Nu agreez insa atitudinea preponderent mecanicista.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. […] tehnica vindecarii prin iertare, originara din Oceania si care se practica si in zilele noastre sub o forma sau alta, are cu siguranta un mecanism mult mai interesant decat iertarea in sine sau simpla interventie in […]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Inteligenta artificiala, singularity, DAY ONE

Acupunctura-Presopunctura-Moxibustia

Metaterapia şi Neuromodelarea in depresie

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google