Evoluam, dar in ce directie?

Vorba de cultura (Radio Romania Cutural, in iarna asta):


Curajul - sa vezi viata in intregime (big picture): ce daca pierzi o slujba, iti gasesti alta mai buna – atitudine – sa ai curaj, sa nu te lasi – that`s all about – curajul deosebeste oamenii care au succes de cei care isi plang de mila. Conditiile sunt diferite, e adevarat, dar ceea ce este intr-adevar relevant pentru rezultate este atitudinea oamenilor. Credinta :)


What the Bleep! do we know?!





Va trebui sa schimbam abordarea in conditiile in care incepem sa cunoastem si sa recunoastem substratul mult mai vast al existentei, o alta natura a ei care s-ar putea sa fie mai importanta. Din ce in ce mai multe dovezi apar ca materia ar putea fi doar varful sagetii. Nu inseamna ca lumea materiala ar fi o iluzie ci doar o perceptie. Aici nu spun nimic nou, toate religiile sustin asta de multa vreme dar noi, rationalistii, spunem: cum sa fie asa, daca nu e palpabil nu e real… Ei uite ca acum incep sa apara dovezi circumstantiale. E adevarat, intre timp, omul a mai “crescut” si si-a schimbat nivelul de intelegere. Va trebui sa ne adaptam noului nivel de intelegere, va trebui sa studiem si sa exploram “noua” cale care ni se deschide in fata.


Ma refer aici in special la abordarea pacientului. Pentru ca noi am studiat omul ca fiinta mecanica si numai asa. Ni s-a spus ca fiinta nu este altceva decat un sistem foarte complex. Au facut unii speculatii cum ca un sistem destul de complex, o retea evolutiva, devine la un moment dat constienta – ramane deocamdata doar o speculatie in incercarea de a deosebi omul – fiinta constienta – de celelalte.. “lucruri” Aici as vrea sa fac remarca (deocamdata e doar o idee, va trebui sa o aprofundez) ca nu exista motive pentru care sa consideram constienta un lucru atat de deosebit. In sprijinual acestei idei amintesc cercetarile lui Mamoto care a dovedit, la nivel de ‘gradinita’ deocamdata ca apa cristalizeaza diferit in functie de sugestiile care-i sunt date (Mamoto a pus biletele pe care a scris dragoste, ura si indiferenta; evident apa nu stie sa citeasca, transferul se face altcumva, ipotetic – la nivel energetic, vezi mecanismul homeopatic)


Dar ce spun eu, fiindca este acceptat ca nu poate exista inteligenta decat in urma constientei. Si cum am putea nega inteligenta animala, sau sentimentele sau suferinta. In opinia mea este vorba despre diferite nivele de constienta pe care conventional am ales sa le ignoram. Noi taiem purcelul, europenii il impusca, dar anumiti tibetani protejeaza si insectele maturand la fiecare pas inainte de a calca cu o pana de strut. Mare e gradina Domnului, nu? J


O fi, dar fara foc nu iese fum. Poate e adevarat ca omul, cum am invatat in clasa a IIa la Cunostinte despre natura, a pus tunetul pe seama zeilor, dar acela a fost doar un pas pe calea descoperirii fisiunii nucleare. Evoluam, cu pasi mai mici sau mai mari, in functie de cat de mult timp pierdem irosit in dezbateri in care ne indarjim emotiile spre a ne incanta ego-ul, in functie de cat de repede invatam din greseli si in functie de directia in care ne indreptam. Natura ne invata de fiecare data (cu dragoste parinteasca: e buba!) cand am gresit drumul.


Poate sunt un visator, dar.. “big things are made of dreams and chances” (lucrurile mari se fac din vise si oportunitati) – ce s-ar fi intamplat daca Newton nu ar fi fost un visator in momentul in care a vazut marul cazand? Nimic, evident. Va rog sa ma intelegeti corect, fizica newtoniana a tinut stiinta pe loc veacuri, fara insa a fi fost vina lui ci mai degraba a colegilor conservatori – cel mai mare pacat ramane totusi vanitatea.


Dar trebuie sa recunoastem ca nu am fi ajuns la teoria corzilor (keyword: ‘strig theory’) daca nu ar fi fost Newton, apoi Leibnitz si Einstein. Toti au fost visatori, razvratiti care au pus la indoiala propriile limite.


Scopul acestui site este sa atraga atentia asupra faptului ca diferitele metode de medicina alternativa au in comun explicatia energetica a mecanismului lor. Asa ceva nu se invata la UMF. Nu-mi propun sa demonstrez nimic pentru ca deocamdata nu ma pricep. Abia am deschis ochii si va cer ajutorul in demonstrarea sau infirmarea acestor ipoteze, pentru ca de ele depinde directia in care se va indrepta evolutia speciei noastre.


 


<continuare> [What the Bleep! do we know?!]



[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google