Credinta este ca apa, evolutia este ca un paraias

Se stie ca apa este... moale, curgatoare, se evapora, e destul de instabila, e cel mai dur material cunoscut (da, daca va intrebati, poti taia diamantul cu un jet de apa)

De aceea am spus despre credinta ca este ca apa. Poate muta muntii. Sau poate ineca o lume.

Poate stiti parabola cu inventatorul sah-ului care a cerut ca recompensa un bob de grau pentru prima patratica, numar care sa se dubleze la urmatoarea si asa mai departe. Ah, asta nu poate fi prea mult, nu? Ei bine specialistii au calculat si este  cu putin peste recolta mondiala obtinuta in anul 1900, cand deja existau masinile cu abur pentru prelucrare...

De aceea am spus ca evolutia este ca un paraias. Nu-i putem neglija potentialul. Desi majoritatea o facem adesea.

Motivul pentru care am scris acest scurt articol e ca o buna prietena a mea, careia ii datorez interesul pentru metodele medicinei complementare mai ales cele holistice si cele aflate la limita stiintei (acum daca stau si ma gandesc, acestea sunt cam toate cele care nu sunt alopate..) a decis la un moment dat sa se dezica de aceasta cale a cercetarii cand a realizat riscul de compromitere a mantuirii. Va rog sa luati in serios aceasta idee, pentru ca eu o fac. In ciuda formarii mele materialiste, in ciuda faptului ca cercetez aceste metode ne-ortodoxe din toate punctele de vedere, sunt un creationist. Mi se par mai putin plauzibile ipotezele evolutioniste decat cele creationiste. Legea atractiei a reusit sa faca in opinia mea putina lumina in sensul acestei lumi si eu am interpretat-o din perspectiva crestina pentru ca asta mi s-a potrivit. Dar studiind aceste metode ne-ortodoxe, risc excomunicarea. Asta e. Problema nu este excomunicarea, va dati seama, w gives a f?! Problema e mantuirea.

Daca esti crestin adevarat in sensul doctrinei, pastrezi patratelul tau, zona safe si iti propui mantuirea. calea e garantata, au fost atatia pe acolo si.. s-au mantuit.

Daca, pe de alta parte, cercetezi cele de necercetat, pe langa fatul ca risti sa te arzi (cam fac jocuri de cuvinte azi :) risti sa-ti compromiti mantuirea. Stiti desigur ca nu este acceptabil sa zici: "lasa ca ma mantuiesc mai incolo" sau "Dumnezeu te iarta daca il rogi frumos" pentru ca nu se stie niciodata cat.. timp mai ai.

Astea sunt faptele, astea sunt rationamentele, restul tine de.. inspiratie.

[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Sacroterapia- terapia prin credinta

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Reclame google