MTC evolueaza - Acupunctura Zhengdao

Metoda de acupunctura_Zengdao


Acupunctura prin tehnica


Zhengdao


Am aflat mai de curând de terapia zhendao, ca ramură a acupuncturii şi recunoscută ca atare, fiind o ramură relativ nouă a medicinei tradiţionale chineze.

Metoda cuprinde ca în toate cazurile de tratament prin MTC (medicina tradițională chineză), evaluarea pacientului, diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea evoluţiei pacientului la domiciliu. Metoda are la bază principiile acupuncturii clasice, stimu­larea și inhibarea unor centri energetici specifici cu ajutorul unui ac special, dar spre deosebire de metoda clasică de acupunctură, se folo­seşte un ac de acupunctură mai deosebit, durata unei şedinţe fiind cu mult mai mică, de câteva minute, în funcţie de numărul centrilor care trebuie stimulaţi si modul în care reacționează organismul.

Numele terapiei se traduce prin „ac stilet”, indicând forma specială a acului, ce facilitează pătrunderea netraumatică în piele a acestuia.
Terapia alternativă zhendao nu are contrain­dicaţii, și se remarcă prin faptul că este de aproximativ 40 de ori mai eficientă decât un tratament siâmilar efectuat prin metodaclasică de acupunctură tradițională, iar gradul de vinde­care este mult mai bun, cu aproximativ 87% față de metoda tradișională de acupunctură. În general, pentru rezolvarea unei afecţiuni este nevoie de un număr specific de şedinţe, care poate fi variat în funcție de răspunsul organismului la tratament.

zhengdao-acupuncture-photo

 

Aplicabilitatea metodei terapeutice Zhengdao


Terapia Zhendao este extrem de benefică în afecţiuni osteo-articulare, în recupe

rarea posttraumatică, afecțiuni degenerative sau inflamatorii, în tratarea tulburărilor func­ţionale organice şi afecţiunilor neuro­logice şi chiar tratarea anumi­tor tulburări psihice cunoscute cum sunt depresiile. De asemenea, este folosită în tratarea dezechilibrelor metabolice, diabet, obezitate, disfuncţii sexuale erectile si ale organelor de reproducere. Durerile pot ceda chiar de la prima ședință daca tratamentul răspunde unei probleme acute a organismului iar acesta reacționează corespunzător. Recuperarea unor accidente ischemice tranzitorii este grabită de reechilibrarea centrilor enegetici prin acupunctura zhengdao.
Deoarece anamneza în MTC (medicina tradițională chineză) este una de tip holistic, vrând-nevrând, medicul specialist descoperă multiple disfuncții ale organismului și pentru că organismul este un tot unitar, nu se poate aplica corect tratament numai pentru o afecțiune, ci trebuie tratat omul în întregime. De aceea, este de așteptat ca în urma tratamentului corect prin acupunctură zhengdao să se amelioreze o serie de simptome pe care medicina clasică alopată obișnuiește să le asocieze altor boli, aparent neînrudite.

Este nevoie de credință


Așa cum se știe, MTC (medicina tradițională chineză) are ca principiu de bază ipoteza că sănătatea trupului vine din sănătatea minții și a sufletului. De aceea, randamentul unui tratament este direct proporțional cu credința manifestată de acel pacient că se va vindeca, fenomen observat și documentat științific și de medicina clasică alopată. Cele mai spectaculoase cazuri sunt cele ale unor pacienți cu afecţiuni şi deficienţe grave, care s-au ameliorat semnificativ sau s-au vindecat în urma terapiei prin acupunctură zhengdao. Cazurile mai puțin spectaculoase sunt cele în care se constată doar o ameliorare parțială a simptomelor pacientului. Uneori, terapia nu este recomandată pentru că lipsa de credință a pacientului în propria vindecare la momentul respectiv nu numai că subminează eficiența tratamentului, dar devine și dăunător pacientului ca terapeutul să intervină, tulburând treptele pe care omul le are de făcut pe calea îmbunătățirii sale. Această atitudine a abținerii terapeutului, deși este prezentă în deontologia medicală alopată sub forma "primo non nocere" (întâi de toate să nu faci rău), neglijează din păcate toate aspectele pe care medicul nu le cunoaște (dacă el nu e obligat să le cunoască prin natura specializării sale) ca și cum ele n-ar exista. Aceasta îl absolvă de vină în fața instanțelor lumești dar credința orientală ca și cea ortodoxă dealtfel, desi din perspective diferite, atrag atenția asupra urmelor pe care alegerile pe care le facem le lasă asupra noastră și asupra celorlalți, fie ca știm, fie că nu știm. Vina nu are sens in niciun context la acest nivel, dar asumarea este datoria noastră la toate nivelele, pentru ca numai asumarea ne dă posibilitatea să creștem.

Concluzii - acupunctura Zhengdao


Revenind la dicuția noastră, acupunctura specială prin tehnica zhengdao este mai eficientă și mai ușor de efectuat decât metoda tradițională de acupunctură. Felul cum se efectuează este în sine uimitor, îl puteți vedea în acest filmuleț e youtube. Rămâne de văzut pentru noi specialiștii dacă felul cum funcționează această metodă terapeutică este optim pentru tratamentul de ansamblu al pacientului. Mă refer la faptul ca un tratament complet prin MTC (medicină tradițională chineză) evaluează și reglează de obicei mai multe meridiane în funcție de simptomatologie și anamneza specifică, de tip holistic. Personal nu cunosc în detaliu deosebirile de tehnică dintre cele două metode, dar deoarece în acest domeniu al artei medicinii tradiționale chinezești nu s-au făcut multe compromisuri, pot presupune că limitarea intervenției (reducerea amplorii ei) în cadrul acestei noi metode de acupunctura zhengdao ar putea avea argumente pertinente.

Cu respect,

Dr Daniel Ganea

Consultatii medicale la domiciliu Bucuresti si Ilfov

Puncte de acupunctura -chart-completPuncte de acupunctura Zhengdao triggerPuncte de acupunctura Zhengdao Puncte de acupunctura Zhengdao

 
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. acupunctura Zhengdao da rezultate si in cazul hepatiei C?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!

    Multumesc pentru intrebare.
    In opinia mea, pentru ca aceste terapii complementare pretind ca ajuta in mod specific „echilibrarea organismului” (fara sa pot argumenta mecanisme, desi probabil exista argumente) ar avea un beneficiu in cazul infectiei hepatice cu virus hepatic C, care este o infectie cronica, e este simptomatica doar in asociere cu alte infectii virale sau de alta natura, sau in intoxicatii (etilism de exemplu, sau consum de medicamente hepatotoxice).

    Ideal ar fi sa vorbiti cu un specialist care practica acupunctura. Este foarte bine ca va interesati inainte, ca sa aveti discernamant asupra informatiilor pe care le primiti din diferite surse.

    Cu respect,
    Dr Daniel Ganea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google