Marele complot al patentării Marijuanei

 

Misterul Marelui Monopol asupra Marijuanei

By Amanda Chicago Lewis Photographs by Craig Cutler
23.08.2017

Niște oameni foarte puternici încearcă să încolțească piața canabisului legal și să-și transforme compania într-un Monsanto al marijuanei. Cine sunt ei? Și pot fi opriți?

Căutarea forțelor ascunse care ar putea controla în curând industria de marijuana a început, la fel ca multe călătorii sălbatice, în Las Vegas. A fost în noiembrie anul trecut și am fost petreceri la cele mai mari întâlniri de buruieni ale anului, o săptămână de conferințe care se suprapuneau și soarele decadente. Am fost la câteva blocuri de pe Strip, sărbătorind o nouă linie de bonguri și țevi într-un penthouse cu candelabre și mobilier din lemn de culoare închisă, când am întâlnit un om faimos de 40 de ani numit după un personaj din Cartea junglei: Mowgli Holmes.

Holmes avea ceva de care trebuia să-și scoată pieptul - o mlaștină care îl ținea noaptea pentru mai mult de un an. El a fost vorbind moale, dar a avut o intensitate serioasă care ma făcut să mă apleacă să-l aud. Puțin știam că era pe punctul de a mă opri într-o călătorie lungă de o lună care ar implica o companie obscură în valoare de sute de milioane de dolari, cei mai proeminenți oameni de știință ai canabisului din lume și fostul gazdă de talk-show, Montel Williams - pentru a descoperi un complot îndrăzneț cu implicații profunde pentru unul dintre cele mai mari produse agricole din țară.
Toți cei din jurul nostru, foștii dealeri de droguri au vorbit cu tipuri de finanțe, trecând cu stilouri în timp ce se presau unul pe altul pentru informație, lăudând tot timpul despre cât de mult mai inteligenți și mai bine poziționați erau decât oricine altcineva acolo. Oamenii din această sală se luptau să devină jucători majori într-o industrie de marijuana care creștea în fiecare zi. Un sentiment de inevitabilitate în legătură cu legalizarea a lăsat pe toți să fie răi, dar puțini au înțeles că cele mai mari obstacole au fost încă în curs. Holmes și-a scos telefonul și mi-a arătat ceea ce a văzut atunci când a privit la acest val de oameni care lucrau în buruieni: o vizualizare 3-D pe care a creat-o pentru a ilustra mii de tipuri de marijuana care se află acum pe piață.

Se pare că a are un doctorat in Columbia University și a condce un laborator în Portland, Oregon, unde a cartografiat genetica fiecărei tulpini de marijuana pe care putea pune mâna. El a arătat că un grup de tulpini au gust de mandarină, iar altele oferă un înalt nivel calmant, fără nici o anxietate a minții, pe care atât de mulți utilizatori casuali disprețuiesc. Exista tulpini celebre, cum ar fi Sour Diesel si Blue Dream, precum si soiuri putin cunoscute, crescute ca medicina populara de botanisti de neon (care cultiva ilegal marijuana la subsol pentru a nu fi mirositi de caini, la lumina neoanelor, fiindca ele consuma mai putin). Dar această bază de date - o cornucopie a ADN-ului de canabis (aluzie la faptul ca in state este ilegal sa cultivi porumb daca nu ai licenta de la cel care a patentat tulpina) - a capturat un moment foarte precis în timp, un moment în care Holmes credea că se va termina în curând. Vârsta de marijuana artizanal ar fi putut fi deja de vârf, iar epoca potului corporativ tocmai a început.
Intrigat, m-am întâlnit cu el a doua zi să aud mai multe. Primul lucru pe care a spus el a fost: "Impacienteaza-te!"

Potrivit lui Holmes, o companie secretă numită BioTech Institute LLC a început să înregistreze brevete de invenție asupra fabricii de canabis. Trei au fost deja acordate, iar alte câteva sunt în curs de desfășurare, atât în ​​S.U.A. cât și pe plan internațional. Și acestea nu sunt brevete înguste pe tulpini individuale cum ar fi Sour Diesel. Acestea sunt brevetele de utilitate, cea mai puternică protecție a proprietății intelectuale disponibile pentru culturi. Brevetele de utilitate sunt atât de stricte încât aproape toți cei care vin în contact cu instalația ar putea fi loviți cu o taxă de licențiere: producătorii și magazinele, desigur, dar și pe oricine dorește să cultive noi soiuri sau să efectueze cercetări. Chiar și după ce cineva plătește o redevență, ei nu pot folosi semințele produse de plantele pe care le cresc. Ei pot cumpăra numai semințe mai brevetate.

"Brevetele de utilitate sunt mari, îngrozitoare, spune Holmes. "Tot cannabisul ar putea fi blocat. Ai putea fi dat în judecată după legalizare pentru că îți cultivi în propriile curți o tulpina patentata, cum s-a intamplat cu petuniile sau programe de calculator publicate pe google play. E ridicol. Si urmeaza. Si nu vei gasi tulpini nepatentate ca sa cultivi liber. "
Marihuana (pot, wheed) este o industrie în valoare de peste 40 de miliarde de dolari, ceea ce face a doua cultură cea mai valoroasă din S.U.A. după porumb. Și chiar dacă buruienile sunt interzise în mod federal, se pare că oricine a fost în spatele Institutului BioTech a petrecut în ultimii câțiva ani manevre de manevră pentru a prinde toți fermierii marijuana, vânzătorii și oamenii de știință din țară, cu ajutorul bilelor, Tot ce ar trebui să facă pentru a colecta plata este stoarcere.

Miza e foarte sus

"Cea mai nebunatica parte este ca nimeni nu stie cine este in spatele sau cand au de gand sa impuna ceea ce au", a spus Holmes. A auzit că Institutul BioTech era deținut de un miliardar misterios, cu o agendă neclară.

Chiar mai rău, crede el, brevetele ar putea afecta capacitatea noastră de a debloca potențialul terapeutic al canabisului. Cu toate celelalte culturi, de la soia la morcovi, introducerea brevetelor de utilitate a creat obstacole care amenință să reducă diversitatea genetică. Chiar acum, cuvântul "canabis" este similar cu cuvântul "câine" - acoperind totul de la Chihuahuas la huskies. Fiecare plantă conține propriul amestec de compuși. Unele tulpini pot suprima apetitul, iar altele vă dau mâncarea. Unii te ridică, iar alții nu. Mulți par să aibă proprietăți de vindecare incredibile. Cercetarea la șoareci a arătat că compușii cu care suntem cei mai familiarizați pot face totul, de la creșterea densității osoase până la scăderea tumorilor, dar nu am zgâriat suprafața cu compuși mai puțin obișnuiți.

"Minele de aur medicale pe care le căutăm sunt îngropate în soiuri aleatorii care se răspândesc în jur", a spus Holmes. Ca mulți oameni, el spera că legalizarea va duce la studii clinice, pentru a dovedi că beneficiile marijuanei sunt mai mult decât anecdotice. Dar a îngrijorat că o companie care controlează accesul la atâtea tipuri de marijuana ar restricționa drastic cercetarea. Și având în vedere cât de mult timp a fost ilegală și subterană, buruienii au simțit că este ridicol să pretindă că toate aceste tulpini erau cu adevărat noi, așa cum impune legea brevetelor.
"Vreau ca cineva să conteste brevetele, dovedind că toate aceste tulpini au existat înainte". El a clipit și mi-a întâmpinat ochii cu un zel solemn. A venit aici terenul de vânzări. Solicitarea validității brevetelor ar necesita cooperarea din toate colțurile lumii marijuanei. Avea o bază de date despre tulpini, dar nu credea că ar fi de ajuns. L-aș ajuta să scoată cuvântul, așa că mai mulți oameni știau despre Institutul BioTech?

Nu am spus nimic apoi, așa că Holmes a dispărut. A fost nebun, nu-i așa? Am alternat între senzația de paranoică că poate avea dreptate în privința a ceea ce avea de-a face cu aceste brevete și având în vedere posibilitatea pe care o exagera sau o făcuse totul. M-am simțit căpătat și vrăjit. Dar dacă ceea ce spune Holmes era adevărat, era exploziv.
Am intrat în sală și am fugit într-o sursă de încredere care face o muncă medicală serioasă. Când i-am întrebat-o despre Institutul BioTech, mi-a respins și mi-a transmis un memoriu care circula între cei mai influenți oameni din marijuana timp de două luni. Această explicație formală a anexării în întregime legal a proprietății intelectuale a Institutului BioTech a fost scrisă de un alt genetician al marijuana, Reggie Gaudino. El a estimat că, împreună, toate brevetele companiei dorite ar fi în valoare de sute de milioane de dolari și ar putea afecta în cele din urmă orice tulpină de marijuana care este în prezent crescută. Fiecare tulpină.

După Vegas, am adus povestea asta cu fiecare contact pe care l-am întâlnit. Cei mai mulți nu știau despre ce vorbeam. Dar a fost cel care a făcut cine ma alarmat cu adevărat. Ochii s-au lărgit. Vocile deveneau fie umilite, fie tare și supărate. Firmele de mesaje au trebuit brusc să confirme că am ieșit din evidență. În patru ani de observare a jocului de marijuana, nu am întâlnit niciodată o situație care a lovit frica și furia în inimile atâtor oameni.








Compania invizibilă

În afara acestor brevete, Institutul BioTech abia există. Compania nu are un site web, nu produce produse și nu deține magazine de ghiveci. Înregistrările publice pentru Institutul BioTech au dat naștere la două adrese din Los Angeles - un parc de birouri cu frunze la o oră la nord-vest de centrul orașului și o suită într-un zgârie-nori din Westside - ambele conducând la avocați care nu vor să vorbească.

O sursă familiarizată cu procesul de brevetare al Institutului BioTech a estimat că societatea a cheltuit cel puțin 250.000 de dolari în taxe de cercetare și taxe juridice pentru fiecare dintre brevetele sale. Știam că dacă aș putea să-mi dau seama cine plătește pentru brevete, aș putea afla cine a ținut cheile viitorului industriei de marijuana. Dar abia știam de unde să încep.
În general vorbind, oamenii din marijuana pot fi împărțiți în trei grupuri, în funcție de momentul în care au decis să înceapă să lucreze cu buruieni. În primul rând există procurorii. Aceștia sunt comercianții de droguri și contrarienii: cei care au ales cu bună știință o așa-numită viață de crimă, adesea pentru că nu le place societatea de bază sau cred în beneficiile spirituale și fizice ale canabisului.
Apoi, există și Rusalii Verzi: finanțatorii și antreprenorii care s-au implicat doar odată ce se părea că țara se mișca inexorabil spre legalizare. Mulți rușini verzi dorește să se înalțe, dar majoritatea se preocupă în primul rând de a face bani. Ei încearcă, de obicei, să ia cât mai puțin risc legal posibil, ceea ce înseamnă adesea inițierea unor afaceri care se referă la marijuana, dar care nu implică însăși planta. Băncile intră sub incidența legii federale, astfel încât oricine deschide un dispensar ar putea să se confrunte cu bunurile lor.

În cele din urmă, există oamenii pe care îi consider codificatori. Cei mai mulți codificatori s-au transformat în buruieni în momentul în care economia a fost încurcată și a existat o suprapunere și mai mare între piața neagră și piața medicală-marijuana decât este acum. Codierii au văzut potul reglementat la orizont și au avut probabil experiență într-o industrie juridică, dar totuși a trebuit să se confrunte cu situații umbrite și raiduri ale poliției. Ei au învățat să vorbească limba proeminenților, dar și ei știau cum să pară profesioniști în fața Rusilor verzi, oferindu-le capacitatea puternică (și lucrativă) de a comuta între lumi sau de a schimba codul.

Cel mai notabil inventator al brevetelor Institutului BioTech este un comutator de cod numit Michael Backes, o figură renumită în cercurile de marijuana din California. Unii îl numesc pe Morpheus, numele de utilizator al acestuia pe panourile de mesaje de buruieni, și arată puțin ca o versiune albă a personajului Matrix: chel și sfidător, cu ochii piercing. Backes a înființat unul dintre cele mai sancționate din punct de vedere medical dispensare de marijuana din L.A. și este familiarizat cu tulpini rare din întreaga lume. De asemenea, a fost consultat despre romanele lui Michael Crichton și despre proiectele de la Hollywood.
Am trimis e-mailuri Backes. El a refuzat să vorbească și a spus că nu mai lucrează cu Institutul BioTech.

Persistența în continuare m-a condus la o mână de companii conduse de persoane asociate cu Institutul BioTech, care se aflau din aceleași birouri ale avocaților. Au fost consultanți BHC. A fost NaPro Research. Și apoi, cel mai interesant, erau Phytecs.
Phytecs are un site web dar nu vinde încă nimic și nu folosește niciodată cuvintele "marijuana" sau "cannabis" - o mișcare clasică Green Rusher pentru a minimiza riscul juridic. În schimb, Phytecs vorbește despre "produse și terapii care vizează sistemul endocannabinoid", adică receptorii din organism care răspund la compușii principali ai oalelor, numiți canabinoizi. Lucrul cu canabinoidele este, în general, mai legal decât lucrul cu canabisul deoarece acestea pot fi sintetizate într-un laborator sau extrase din alte plante.

Am fost uimit să văd că echipa Phytecs a inclus două dintre cele mai mari autorități în domeniul canabisului din lume: biochimistul legendar care a descoperit că THC este lucrul care te ridică și un neurolog numit Ethan Russo, care a ajutat la dezvoltarea primei marijuane- Medicamente eliberate pe bază de rețetă. La telefon, Russo mi-a spus că Fhytecs este "o companie de cercetare și dezvoltare foarte mică și circumscrisă", care intenționează să producă produse cu și fără plantă de canabis. (Phytecs mai târziu a clarificat faptul că compania lucrează cu compuși din "o serie de surse, atât naturale cât și semisintetice").

"Avem un program foarte activ în dermatologie", a spus Russo, care poate implica atât produse pe bază de prescripție medicală, cât și produse cosmetice fără prescripție medicală.
Deci, Institutul Phytecs și BioTech face parte dintr-o întreprindere unică și mai mare? Russo mi-a îndrumat toate întrebările legate de operațiunile de afaceri și de brevetele avocaților.
"Unele lucruri sunt delicate. Evident, suntem angajați într-o afacere, legalitatea căreia ... Avem o nouă administrație ... "a spus Russo și sa întrebat cu glas tare ce s-ar întâmpla cu cannabisul de la Trump, concluzionând:" Trebuie să fii atent. “


Lăcomia celor în afara legii

În acest timp am început să exclud posibilitatea ca un Outlaw să fie în spatele Institutului BioTech. Totul părea prea întemeiat în logica de afaceri convențională. Institutul BioTech părea să urmeze pe urmele companiilor Big Ag precum Pioneer și Monsanto, care au început să acumuleze brevete de utilitate pentru culturile convenționale în anii 1980, când brevetele pentru plante au devenit legale.
La început, Big Ag a căutat brevete pentru a proteja organismele modificate genetic care au durat ani și milioane de dolari pentru a se dezvolta, cum ar fi porumbul dulce cu pesticide. Dar, de-a lungul timpului, achiziționarea brevetelor de utilitate vegetală sa transformat într-o cursă pentru a apela dibs. Într-un caz, o companie de semințe a obținut un brevet de utilitate pe o boabe galbene vechi de secole, disponibilă pe scară largă în Mexic, și a durat aproape zece ani pentru a răsturna definitiv cererea.
În special, Monsanto a devenit o stenogramă a capitalismului răpitor și a influenței corporatiste asupra politicii guvernamentale - exact lucrurile pe care majoritatea procurorilor hippie spun că încearcă să scape prin creșterea buruienilor de pe grilă.

Având în vedere cât de puternice au fost bătăliile de brevete în Silicon Valley, un investitor tehnic cu experiență ar ști să blocheze devreme proprietatea intelectuală a marijuanei.
În februarie, m-am dus în munții din California de Nord, unde zeci de mii de fermieri de marijuana au trăit din anii 1970. Într-o duminică, am luat micul dejun la Eel River Café cu doi bărbați în vârsta de 50 de ani, care au crescut marijuana pentru întreaga lor viață adultă: Kevin Jodrey, titularul unei grădinițe de canabis, și prietenul său Ziggy.

Jodrey este un lider comunitar care vorbește rapid, care spune că clonele pepinierelor sale produc în fiecare an buruieni în valoare de 150 milioane până la 200 de milioane de dolari. Recent, a încurajat fermierii să-și preia tulpinile genetic secvențiate de Mowgli Holmes, om de știință din Portland. În lupta sa împotriva brevetelor de utilitate, Holmes a creat o opțiune pentru producători de a-și pune datele despre tulpini în domeniul public.

"Încerc să-i fac pe toți cunoscuți să eticheteze fiecare lucru pe care-l au," a spus Jodrey între mușcăturile de ouă amestecate și maronii. În acest fel, nimeni nu va putea să vină la ferma mea și să mă lovească cu un lucru "Trebuie să-mi plătești". Asta e doar camătă.
Doar un sfert din agricultorii pentru care a vorbit își făcuseră publicitatea genetică.
Mulți erau suspectați de Holmes. La urma urmei, și el avea o afacere. Compania sa intenționa să utilizeze date genetice pentru a ajuta la creșterea canabisului. Deci, Holmes ar putea ajunge, de asemenea, să vândă semințe de marijuana, iar brevetele ar putea să-i afecteze în cele din urmă.
Alți procurori i-au spus lui Jodrey că speră să obțină propriile brevete.
Am început să văd găurile în noțiunea nostalgică că, înainte de a intra în costume, toți cei care au crescut pot era un boem altruist care să-și răspândească dragostea. Comerțul cu droguri este profitabil: de aceea oamenii fac riscuri imense pentru a face acest lucru.
Luați în considerare Ziggy și Jodrey. Ei vor să oprească Institutul BioTech, sigur, dar respectă și agitația.

"Dacă am văzut dolari care erau disponibili în canabis și am avut finanțarea pentru a face un proiect clandestin care mi-a dat un monopol? Absolut aș lua asta ", a spus Ziggy.
- Asta-i o afacere bună, a recunoscut Jodrey, dar pregătește-te. Ne întoarcem la tine, amice. "Își arată degetul, adresându-se inventatorilor de brevete. - Dacă nu crezi că o să-l înșelăm, ești nebun.



Urmărind milionari si miliardari

În mod evident, oamenii din spatele Institutului BioTech au fost Green Rushers (promotorii legalizarii marijuanei) care au rămas anonimi pentru a evita să fie asociați cu un efort quasi-legal.

Dacă ceea ce auzise Holmes era adevărat și investitorul era într-adevăr un miliardar, un candidat evident ar fi Sean Parker. S-ar putea să-l amintiți de el ca tipul care a fondat Napster și a fost interpretat de Justin Timberlake în The Social Network. Magnatul tehnic maverick a dat peste 7 milioane de dolari campaniei de legalizare a buruienilor din California din 2016. Insistența lui Parker că donațiile sale au fost pur filantropice a alimentat doar speculațiile că el a avut intenții ascunse să investească în pot. Având în vedere cât de puternice au fost bătăliile de brevete în Silicon Valley, un investitor tehnic cu experiență ar ști să blocheze devreme proprietatea intelectuală a oală.
Publicistul lui Parker a declarat că Parker nu este implicat în Institutul BioTech și nici nu are investiții în industria canabisului.

Investitorul nu era neapărat miliardar. Există tone de rușini verzi care merită doar zeci sau sute de milioane de dolari, dintre care oricine și-a putut permite să scoată o fată precum Institutul BioTech. O mulțime de tipuri de Silicon Valley, ademenite de economia relativ permisivă și profesională a marijuanei din zona Bay. Scorurile producătorilor hollywoodieni, cei mari de hip-hop și sportivii pensionari. Tipul băieților de pe Wall Street care au jucat ruletă cu economia noastră și au pierdut, dar nu au suferit niciodată consecințe pentru asta, așa că nu deranjează cu adevărat încălcarea legii federale. Titanii industriei alcoolice și farmaceutice care au văzut o schimbare venind și gândindu-se: Dacă nu le puteți bate, aderați-le. Într-adevăr, investitorul ar putea fi oricine.
Într-o întâmplare, chiar când am început să încerc să descopăr potențiali plutocrați de oală, am fost invitat la o cină pentru investitorii de canabis, organizată de un fost comerciant Bear Stearns pe nume Gregg Schreiber.

"Acesta este un rahat extrem de sfarsit", mi-a spus Schreiber. "Aceștia nu sunt milionari. Aceștia sunt miliardari!
Miliardarii! El a zguduit numele unor indivizi cu valoare netă care ar fi acolo. Așadar, miercuri, în februarie, m-am îndreptat spre un hotel de tip boutique lângă ocean pentru prima petrecere Green Table.

Majoritatea erau cea mai mare parte bărbați albi cu părul brun în costume sau cașmir. Se găsea șampanie și vin și o masă cu buruieni - o serie de cursuri de patru ori, placate cu niște jubilante roșii de sos, servite la două mese lungi, cu lumanari și cu piese centrale de crengi și lalele. Un tip solo pe un violoncel în colț. Becky cu părul bun a fost acolo și câțiva foști jucători de fotbal. A fost o mână de antreprenori și o replică de la High Times. Era un tip cu păr lung blond purtând un costum cu un buzunar pătrat și buzunare pe care le pretindea că sunt Gucci și valorează 500 de dolari.
Au existat atât de mulți Rusi verzi, m-am gândit că cineva trebuie să știe ceva. Am întâlnit un investitor într-un costum și un capac de baseball înapoi care a jucat polo profesionist. Când am adus brevete pentru marijuana, el a crezut că am intenții de marcă comercială, cum ar fi logo-urile și denumirile de marcă. Am abordat o persoană după persoană, întrebându-mă cu o nerabdare practică dacă cineva știa cineva care investește în brevete de marijuana, dar nimeni nu a făcut-o.
Dezamăgit, m-am hotărât că cei mai mulți rupți verzi au fost prea, bine verzi, pentru a pune împreună ceva de genul Institutul BioTech. Deci, dacă șefii de stat știau prea mult și rușinii verzi știau prea puțin, probabil că oamenii pe care îi căutam au căzut undeva în mijloc. Și destul de sigur, a existat o plimbare promițătoare pe care trebuia să o urmez și a implicat un foarte cunoscut Code Switcher.

Un indiciu de la Montel Williams

Investigația a avut loc într-o altă zi în februarie, când am petrecut o oră de după-amiază nervoasă în holul Ritz-Carlton din centrul orașului L.A., așteptând o celebritate care se întorcea târziu. Snooping-ul meu a condus la o persoană destul de neașteptată: fostul gazdă a talk-show-ului Montel Williams. Spre deosebire de Whoopi Goldberg sau Willie Nelson, Green Rushers, care a sărit în jocul buruienilor doar recent, Williams a fost un antreprenor cu mult timp înainte de a fi la modă - un adevărat Cod-Switcher.
Am suspectat că Williams ar putea fi implicat în brevete deoarece, în 2011, a ajutat la începerea unui dispensar de Sahramento marijuana numit Abatin Wellness Center, care a împărtășit personalul cheie cu Institutul BioTech. În 2012, Backes a fost descris într-un interviu ca "șeful R & D pentru Abatin", iar în 2016, avocatul care conduce Institutul Phytecs și BioTech a fost citat ca președinte al Abatin. La un moment dat, am apelat la fața actuală a dispensarului Sacramento, Aundre Speciale, care a spus că mai lucrează cu Backes, deși ea însăși nu face parte din Institutul Phytecs sau BioTech.
"Sunt grupuri separate și avem câteva lucruri suprapuse", a spus ea. "Avem o mulțime de crossover-uri."
Williams a menționat într-un interviu din 2013 că nu mai lucrează cu Abatin, dar părea complet posibil că a avut banii și know-how-ul pentru a finanța Institutul BioTech. La urma urmei, bărbatul a fost la televizor timp de 17 ani și a fost plătit să facă tot ce se întâmplă, de la blendere până la împrumuturi de tip payday.
Williams a ajuns în cele din urmă la Ritz, purtând un buton de liliac cu un guler alb, precum și mai multe bucăți de bijuterie strălucitoare, probabil diamantată, și imediat a anunțat: "Trebuie să plec de la un machiaj. Am rămas cu Jonathan Franks, omul său din dreapta, LeFou către Gaston al lui Williams. Franks a savurat o băutură energică de la Monster și a renunțat la client la recepție pentru a finaliza un spațiu pentru a vorbi în restaurantul Wolfgang Puck la etajul 24, unde ne-am așezat într-o cabină cu vederi de la talie la tavan Freeway și mai multe locuri de parcare.
Williams a predicat beneficiile marijuanei medicale de când a fost diagnosticat cu MS în 1999. Acum el a fost în oraș pentru a-și promova noua linie de ulei de cannabis, Lenitiv Labs, la un eveniment pe care noaptea la numit CannaCool Lounge.

Cu excepția cazului în care agenții economici din restul industriei canabisului se pot opri să se împrăștie unul altuia pentru a lucra împreună împotriva brevetelor, Institutul BioTech ar putea avea piața înconjurătoare în câțiva ani.


Curând după ce steaua s-a oprit de la mine, a devenit clar că el tratează o mare parte din viața de zi cu zi ca și cum ar conduce un infomercial IRL. El nu rupe greu contactul cu ochii și am fost repede câștigat de farmecul lui Bill Clinton și fluiditatea sa cu jargonul cu jetoane. Cu siguranță știa mai multe despre buruieni decât oricare dintre rușinii verzi la acea petrecere.
Williams continuă să menționeze formulările sale "proprietare". Am întrebat dacă a obținut brevete.
- Nu, spuse el.
Într-un alt punct, directorul medical al lui Phytecs, Ethan Russo, a venit în conversație și l-am întrebat pe Williams dacă lucrează împreună. El a spus că au avut în trecut, înapoi când a fost cu Abatin.
Am fost surprins să aud pe Williams asociatul Russo cu timpul petrecut la Abatin. Russo a negat colaborarea cu Abatin.
L-am întrebat pe Williams dacă ar fi colaborat cu Michael Backes la Abatin.
"Da, da, și apoi m-am despărțit complet de acel grup de băieți și am ieșit din afacere pentru o vreme", a spus el. Am întrebat de ce, dar nu a spus.
Deci, Williams nu a finanțat brevetele, dar într-adevăr începea să sune ca oamenii din spatele lui Abatin, Phytecs și Institutul BioTech lucrau împreună pentru o vreme.
După interviu, așteptam valetul când, brusc, Franks mi-a spus de ce Williams părăsise Abatin.
"Îl menținea noaptea", a spus el. "Și sincer, a fost și păstrarea investitorilor noaptea. Deoarece investitorul din acea cameră are doi copii acasă. O sotie. Au fost momente în care era, cum arăta, de parcă avea zece ani în 18 luni.
Aha! Investitorul. Ca și în cazul unui singur investitor. Cine are doi copii. Acum ajungeam undeva. Acest lucru ar putea fi foarte bine aceeași persoană care finanțează Institutul BioTech.
Chiar și atunci, Honda mi-a scos.
Am ajuns la CannaCool Lounge câteva ore mai târziu, hotărât să-i spun pe Franks să-mi spună mai multe. Câteva sute de verigi s-au amestecat într-o sală de bal înconjurătoare de coloane faimoase, prelevarea de polenta cu ghiveci, cu ghearele de porc și de gheață în timp ce treceau pe platouri de argint. Cei mai mulți părinți erau negri și purtau ansambluri de covoare roșii. Un membru mai puțin cunoscut al clanului Wu-Tang a fost acolo.
Williams, într-o broască neagră și blugi negri, făcea ceea ce face cel mai bine: să se conecteze cu fanii și să vândă dracului din produsul său.
"Împingeți acest buton chiar acolo", a instruit o femeie mai în vârstă, dându-i un stilou. A făcut o lovitură. "Doamnă, ai o remiză mare", a spus el. E o furtună! Un vid! "
Femeia a leșinat. Când l-am găsit pe Franks, transpirația se mișca pe față. M-am întrebat despre investitor și sa sinucis. - Nu îl veți găsi niciodată, spuse el. "Nu există nici o urmă de el pe Internet."
Deci Parker a fost definitiv afară. Fiecare mișcare, de la Napster la Facebook, până la nunta lui în pădure, era publică. Am întrebat despre relația dintre Abatin și celelalte companii.
- Au avut numeroase nume, spuse Franks. "Unul are banii."
"Ei bine, cum a făcut banii lui?", Am întrebat eu.
- Cosmetică, spuse el. Cuvintele lui Russo despre produsele Phytecs care dezvoltă produse de îngrijire a pielii au revenit la mine.
"Am lucrat pentru el pentru o vreme", a adăugat Franks. "Locuieste in Beverly Hills. Nu sunt băieți răi.
Am cerut mai multe detalii, dar Franks a înfruntat. Bine, am spus. Dacă nu mi-ar putea spune numele investitorului, poate ar putea să-mi spună unde să-l găsesc pe cont propriu?
Franks se gândi un minut. O altă picătură de transpirație îi curgea pe obraz. "Abatin a încercat să deschidă un dispensar la Washington, D.C.", a spus el. Uită-te acolo.








Dezvaluirea complotului marijuanei (The Pot Plot)

O lună mai târziu, am primit o serie de e-mailuri de la Washington, D.C., Departamentul de Sănătate. Rezultatele cererii mele privind libertatea de informare au fost solicitate pentru fiecare aplicație pentru programul medical-marijuana. Abatin nu a primit o licență dispensară, dar a fost aprobată pentru un centru de cultivare care în prezent crește canabisul pentru pacienții cu diabet zaharat. Am găsit documentele lui Abatin și am început să derulăm. Pe prima pagină completă, într-o listă cu "fiecare membru al societății sau al societății cu răspundere limitată", chiar sub Montel B. Williams, era numele unui bărbat care locuia în Beverly Hills și își făcuse banii în cosmetică: Shawn Sedaghat .

După toate acestea, a fost doar un tip aleatoriu?

Într-un fel, francezii se înșelau. Odată ce aveam numele lui, Sedaghat nu era imposibil de găsit online. Potrivit revistei L.A. Times, Sedaghat a vândut în 1997 o companie de ambalare a produselor cosmetice pentru 255 de milioane de dolari. De atunci, el a fondat cel puțin două companii de cosmetice. Și conacul său de 10,3 milioane de dolari din Beverly Hills a fost prezentat în videoclipul pentru "Slumber Party" al lui Britney Spears.

De asemenea, am descoperit că, în spatele cărții lui Backes din 2014, Farmacie Cannabis, unul dintre primii oameni cărora le-a mulțumit a fost "Shawn pentru viziunea sa neîncetată". O sursă familiarizată cu opera lui Backes a menționat în mod independent că cercetarea sa a fost finanțată de o bancă din Orientul Mijlociu Om care a condus o companie de ambalare a produselor cosmetice. Și Fred Gardner, redactorul revistei medicale-marijuana O'Shaughnessy, a spus că unul dintre ceilalți inventatori ai brevetelor Institutului BioTech l-au prezentat unui bărbat iranian pe nume Shawn la un festival de canabis în 2014 sau 2015.
"Am putut spune din modul în care vorbeau, cum ar fi:" Oh, Shawn este aici. "Ca Bob Dylan intraseră în cameră", a reamintit Gardner. "Am fost cu siguranta lăsata cu impresia că el a fost factorul de decizie în afacerea lor."

Dar Sedaghat era într-adevăr un miliardar? Într-o cerere nereușită din 2011, Abatin, pentru deschiderea unui dispensar din New Jersey, o scrisoare din partea unei bănci a citit: "Shawn Sedaghat și afiliații mențin soldurile în cele opt cifre", adică aproape 100 de milioane de dolari.
În curând, am aflat că preocuparea actuală a ambalajelor de cosmetice Sedaghat, Yonwoo / PKG, are un birou în același zgârie-nori ca și Institutul Phytecs și BioTech. Yonwoo / PKG este în apartament 2240. Suite 2250 aparține Gary Hiller, avocatul care conduce Institutul Phytecs și BioTech.

De fiecare dată când am mers acolo, mi sa spus că Hiller și Sedaghat au ieșit din oraș. Odată, un bine-cunoscut activist de marijuana pe nume Don Duncan a răspuns ușii la suita lui Hiller și a spus că a lucrat pentru BHC Consultants. Cine nu a făcut parte din această rețea de companii? M-am întrebat. Duncan sa referit la cele două apartamente ca fiind "afaceri separate, dar aceeași familie". (Mai târziu, el a negat cunoașterea implicării lui Sedaghat.)
Desigur, începea să arate că Hiller și Sedaghat se aflau în spatele unui conglomerat de tip stealth. Mai târziu, am găsit cel puțin șapte afaceri cu numele și adresele lui Hiller și Sedaghat atașate, dintre care șase au depus formulare de reînnoire în ultimii doi ani. Iar un cercetător de canabis, care a fost abordat în legătură cu un loc de muncă de către cineva implicat în Institutul BioTech, mi-a spus: "O sută la sută, acesta este un singur grup de oameni care lucrează împreună sub mai multe denumiri".
Hiller a spus că Sedaghat nu a fost principalul investitor din spatele Institutului BioTech și că BioTech Institute și Phytecs și NaPro și BHC "nu au o relație, în afară de faptul că sunt implicat în fiecare dintre aceste companii", deși "persoane din unele Aceste companii au colaborat unele cu altele, din când în când. "

Avocatul lui Sedaghat a confirmat că este un investitor în Phytecs și "este un investitor și are relații de afaceri cu o serie de companii publice non-cannabis, multinaționale care ar fi putut avea sau au în prezent o implicare în asigurarea proprietății intelectuale La canabis ". Cu toate acestea, în afară de aceasta, Sedaghat nu a fost" un investitor în sau în niciun sens profesionist afiliat cu orice afacere legată de canabis "din 2015.
Totul părea mai confuz decât oricând. Ce "companii publice multi-naționale" a fost avocatul lui Sedaghat referindu-se la? Pare să fi permis posibilitatea ca o rețea mai largă de investitori și companii să poată ocupa acest spațiu.

Oricum, cu greu cineva care acordă atenție, oricine a fost în spatele Institutului BioTech a scos o lovitură strălucitoare și parțial legală. Încă nu știam dacă intenționau să înceapă să perceapă taxe de licențiere și, dacă da, dacă ar permite ca cercetarea să se facă la un preț accesibil. Sa simțit brusc posibil că, chiar dacă SUA ar legaliza marijuana, boom-ul anticipat în studiile clinice și descoperirile medicale nu s-ar întâmpla niciodată. O revoluție potențială în domeniul sănătății și al sănătății ar putea deveni un bâzâit, cu inovația înglobată de clauzele restrictive ale brevetelor de utilitate.
Dar Institutul BioTech nu a văzut-o așa. Hiller a afirmat că activitatea companiei "va facilita în mod direct cercetarea în domeniul canabisului, care nu a fost posibilă anterior". Și este adevărat că companiile farmaceutice utilizează profiturile din medicamentele brevetate pentru a finanța cercetarea și dezvoltarea pentru noi terapii. Poate că Institutul BioTech ar deveni un magazin unic pentru fiecare permutare posibilă a produselor marijuane medicale benefice.
Cu toate acestea, ramificațiile atotcuprinzător a ceea ce a fost realizat de oameni strâns cu buze care lucrează în secret au fost copleșitoare. În cazul în care restul brevetelor sale sunt aprobate și se mențin în mod legal, Institutul BioTech ar putea avea un monopol apropiat asupra proprietății intelectuale cruciale pentru o marfă a cărei efecte liniștitoare și care modifică mintea îl fac mai valoros decât grâul. Cu excepția cazului în care agenții economici din restul industriei canabisului se pot opri să se împrăștie unul altuia pentru a lucra împreună împotriva brevetelor, Institutul BioTech ar putea avea piața înconjurătoare în câțiva ani. Compania ar putea controla accesul la o instalație care sa dovedit a reduce tremurul la pacienții cu Parkinson, pentru ai ajuta pe veterani să nu mai viseze în flashback-uri, pentru a ameliora greața oricărei persoane care suferă de chimioterapie. Ar putea să perceapă orice taxa vor.
Și nu ar exista nimic pe lume ce altcineva ar putea să-l facă.

Amanda Chicago Lewis este un scriitor cu sediul în Los Angeles. Acesta este primul ei articol pentru GQ.
Această poveste a apărut inițial în ediția din septembrie 2017, cu titlul "Misterul marelui monopol al marijuanei"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google