FDA, colosii industriei preparatelor 'naturiste' si afirmatiile mincinoase

In ceea ce priveste sumele vehiculate, se pare ca industria produselor naturiste este de cca 10 ori mai mare decat industria farmaceutica consacrata prin colosii Pfizer, LaRoche, Philips, Siemens, etc. Stim cu totii cred ca industria farmaceutica si de aparatura medicala este HUUGE. Medicamentele din tratamentele cronice sunt cel mai profitabil abonament, iar introducerea lor pe lista celor compensate (adica platite de casele de asigurari) este cu adevarat o afacere.

Dar ce sa mai zic de aparatura medicala, in momentul in care ai zis "de uz medical", deja pretul sare de cca 10 ori fata de situatia in care spui doar "de uz veterinar". Ca si cum stiinta veretinara nu ar fi tot medicina. Sau ca si cum aparatele ar avea altceva inauntru. NU AU! Sunt fix aceleasi, doar ca sunt in cel mai bun caz ultra aprobate si ultra promovate.

Si stati sa vedeti ce mai urmeaza

 

Care sunt criteriile reclamei mincinoase

M-am intrebat care sunt criteriile reclamei mincinoase, cum gandeste FDA, cum reglementeaza uleiul de sarpe si cum de le da voie la firmele producatoare de produse naturiste sa spuna tot ce le trece prin cap (si sa minta astfel flagrant) despre produselel lor. Cum se poate promite tinerete fara batranete cand stim cu totii ca singurul lucru sigur in viata este... moartea?

Pai.. FDA reglementeaza doar ce intra nemodificat in organism, prin piele, prin tubul digestiv sau prin alte cai si care produce un efect notabil. Asa cum zice si Michio Kaku la minutul 48:30:

Deci efectiv daca eu fac o crema care nu are niciun efect notabil, o pot promova spunand despre ea ca face.. ORICE. Nu sunt obligat sa dovedesc nimic nimanui. Cumparatorul daca nu-i convine, nu o cumpara si gata, eventual primeste banii inapoi, fiindca statistic s-a dovedit ca mai putin de 10% vor cere banii inapoi, mai ales daca faci din timp niste mici tweak-uri, cum ar fi sa dai perioada lunga de tratament sau de aparitie a efectului, daca folosesti ingrediente traditionale sau daca afirmi ca te folosesti de ele.

Ma intreb, daca se voia, poate ca se putea. Dar statul NU ESTE ALIATUL CETATEANULUI in general (poate doar in Elvetia sau in insulele oceanice). Statul incaseaza enorm pe seama consumului, iar cetatenii nu consuma suficiente alimente, suficient combustibil sau suficient alcool sau tigari cat sa satisfaca cheltuielile exorbitante ale alesilor popoului... Asa ca are interesul direct ca fiecare dintre noi sa facem un abonament scump la medicamente si servicii de sanatate.

Asa ca va zic din nou: aveti grija de sanatate, intrebati medicul la timp. Acum sunt si servicii medicale online, va e mult mai usor sa faceti primul pas in cazul in care deja simtiti ca e ceva in neregula.

Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret, pierderea ei ne costa nu numai bani ci si timp care este imposibil de recuperat (cel putin inca o vreme, pana cand dezvoltam tehnologia de influientare a genelor)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google