În 1983, CIA a scris un raport bizar despre transcenderea spațiu-timpului cu mintea prin detasarea de trup

 

Amintiți-vă, copii: partea codifică întregul.

 

 

În 1983, CIA a scris un raport obscur privind „Experiența Gateway”, susținând că o stare alterată a conștiinței umane poate fi capabilă să transcende spațiul și timpul. După decenii, documentul a fost desecretizat și acum se confruntă cu o renaștere pe rețelele sociale. Cu toate acestea, în ciuda a ceea ce ați văzut pe TikTok și YouTube, documentul nu oferă dovada „Legii atracției” și nici nu dezvăluie beneficiile trimiterii de „vibrații bune” în univers.

Documentul de 29 de pagini – intitulat „ Analiza și evaluarea procesului de intrare – a fost desecretizat în 2003. Se crede că raportul făcea parte din investigația mai amplă a CIA privind dacă conceptele de control al minții și hipnoză ar putea fi utilizate în eforturile de spionaj ale CIA in timpul Războiului rece cu Rusia. Este un raport intens și dens, care atinge totul, de la neuroștiință până la mecanica cuantică, oscilând între științe concrete și pseudoștiință de parcă s-ar clătina între ele pe o frânghie. În esență, se rezumă la investigarea de către CIA a ideii de a induce o experiență profundă în afara corpului (out of body experience, OBE), care ar putea, eventual, să nedea acces într-un fel de tărâm superior, dincolo de realitate. 

„În principiu, experiența Gateway este un sistem de antrenament conceput pentru a creste puterea de concentrare și coerență a subiectilor, a spori amplitudinea și  a sincroniza frecvența undelor cerebrale între emisfera stângă și dreaptă, astfel încât să duca la o stare de supraconștiința, mutând-o în afara sferei fizice pentru a se putea detasa temporar nu numai din realitatea fizica, ci și din limitarile de timp și spațiu”, se arată în raport. 

Tehnica, numită Procesul Gateway, se bazează pe idei dezvoltate de Institutul Monroe, o organizație nonprofit axată pe explorarea conștiinței umane. Teoria este că anumite exerciții pot permite creierului să se „hemi-sincronizeze”, prin care undele cerebrale din emisfera dreaptă și stângă se sincronizează la aceeași frecvență și amplitudine. Hemi-sincronizarea, susține raportul, poate fi realizat printr-o serie de exerciții asemănătoare meditației în timp ce ascultați o serie de unde sonore, cunoscute sub numele de benzi Gateway.

 

Conform raportului, universul este un sistem complex de „câmpuri energetice care interacționează” în care stările sunt pur și simplu variații ale energiei. Conștiința umană nu este diferită, este doar un model vibrațional de energie. Odată realizată hemi-sync, se spune în raport, aceasta poate declanșa o stare alterată a conștiinței în care vibrația conștiinței unei persoane este liberă de realitatea fizică și se acordă cu acest câmp energetic pur. 



 

Bazându-se pe ideile de întricare cuantică (quantum entanglement), raportul susține că este posibil ca conștiința umană să modifice profund universul, deoarece realitatea este proiecție holografică: partea codifică întregul. În această înțelegere a realității, totul este profund conectat într-o matrice de vibrații energetice interconectate, de la conștiința ta până în profunzimile universului. 

 


„Această conștiință participă la continuumul infinit atotștiutor al conștiinței, care este o caracteristică a energiei în veșnic prezent”, continuă raportul. „În consecință, este corect să observăm că, atunci când o persoană experimentează starea exterioară a corpului, el proiectează, de fapt, acea scânteie eternă de conștiință și memorie care constituie sursa supremă a identității sale pentru a o lăsa să se joace și să învețe din dimensiuni atât în ​​interiorul cât și în afara lumii timp-spațiu în care componenta sa fizică se bucură în prezent de o scurtă perioadă de realitate.”

Unii cititori ai raportului au săpat în această idee mai profund și au luat-o drept o dovadă a legii atracției – filozofia conform căreia gândurile pozitive aduc rezultate pozitive în viața unei persoane, în timp ce gândurile negative aduc rezultate negative. 

Deci, ce să faci din toate acestea? Fără îndoială, documentul este o lectură interesantă, dar nu ar trebui tratat ca științific, în ciuda limbajului și conceptului științific asupra căruia influențează. Multe dintre ideile din raport sunt extrase din cercetări științifice reale, dar atunci când sunt reunite, nu pot fi testate. Există, de asemenea, o mulțime de teorii îndoielnice și salturi de logică aruncate în amestec.

Dar hei, nu ne lăsa să te oprim în călătoria ta către tărâmul dincolo de (această) realitate.

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Apa vie nu-i prostie

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google