Ce e Dincolo De Medicină?

E un blog născut din mirarea mea de medic.

Despre cum schimba noile descoperiri din lumea fizicii si spiritualitatii rolul si impactul pe care trebuie sa il aiba medicul in viata pacientilor sai.

Despre depasirea paradigmelor care (in afara de piedicile puse pe criterii economice si de putere) tin in loc evolutia umanitatii.

Am plecat la drum convins fiind ca pot 'vindeca'. Am aflat că de fapt rationalitatea administrarii medicamentelor in medicina alopata este destul de controversata deoarece produc adancirea /mascarea afectiunii cauzale. Majoritatea sunt simptomatice si unele voci spun ca nici antibioticele nu ar fi tocmai etiologice (simptomatic inseamna ca atenueaza simptomele, etiologic inseamna ca afecteaza simptomele prin atacarea cauzei). Se pare ca numai corectarea la nivel energetic este realmente etiologica, deoarece materia este manifestarea ultima, cea mai grosiera, a informatiei. Desigur, ar putea unii să spună ca fără chirurgie nu ai ce face cancerului. Si eu credeam astfel (încă mai recomand intervenţia chiar dacă astfel avem doar impresia că putem controla boala). Dar când am început să gandesc, m-am intrebat: bine-bine dar care sunt cauzele, care este mecanismul?! Doar asta am tot invăţat 6 ani în facultate: cauză-efect. În cazul infecţiilor e poate mai limpede. Problema e însă că oricât de bine ar fi studiate adevăratele cauze, şi oricâte premii Nobel s-ar lua pentru biologia moleculară, e prea fin sa studiezi toate acestea. Microcosmosul e la fel de infinit ca şi macrocosmosul. Unii nu renunţă la visul lor - s-ar putea sa le meargă până la un punct si sa mai descoperee inca o veriga in ADN, si inca una...

Dar mi-am dat seama ca mai e o cale pe care noi nu am abordat-o cum se cuvine. Aceea energetică.



Ce e cu 'energetica' asta? E o chestie. Aşa cum DaVinci, pornind de la curiozitatea odioasă - dpdv al Bisericii, ştiinţifică - dpdv al meu, al medicului, s-a apucat să disece metodic cadavrele, aşa unii oameni care au pornit pe altă cale, tot fără a fi medici, au descoperit o altfel de "anatomie" - aceea energetică.

Ambele au in comun ţelul de a descrie omul - partea lui accesibilă cel puţin, pentru a-i putea înţelege mecanismele şi a putea interveni asupra lui.

Ce m-a surprins la variatele, care mai de care mai ciudate, metode din astea.. "alternative " a fost faptul că ele se bazează pe anatomia energetică.

Acupunctura, presopunctura - intervin asupra circuitelor. Colorterapia, meloterapia - mobilizează prin rezonanţă nişte 'porţi' (chacre). Art-terapia este o metoda care mobilizează psihicul. Homeopatia păcăleşte organismul să intervină într-un moment în care el crede că nu ar trebui, sau îi spune cum să intervină. Iridodiagnosticul, cititul in limbă, în talpă, în ureche, se bazează pe modificări ale proiecţiilor diferitelor organe, documentate empiric. În palmă - nu prea cred :D Foarte utilă mi s-a părut analiza pulsului din medicina chineză, mai ales pentru faptul că este foarte uşor să-l simţim. Desigur, este o întreagă filosofie aceasta a pulsului şi cand am aflat câte se pot spune despre omul respectiv numai din analiza pulsului, mi-am dat seama că omul nu e format din inimă, rinichi, plămâni, etc, ci este un întreg. Ceea ce este în deplină concordanţă cu unicitatea fiecărui caz, unicitate predicată permanent de mentorii noştri medici cu experienţă, dar fără să dăm un tratament cu adevărat individualizat. Să nu uit de grupele sanguine: ce legătură poate avea un antigen aflat undeva pe un colţ de hematie cu modul de viaţă al omului respectiv?!

Puteti afla mai multe despre caile medicinii alternative rasfoind articolele pe acest blog.

Scopul este informativ, aşa cum vede un sceptic problema.

[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Apa vie nu-i prostie

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google