Y?!

Dintr-o viata de medic, scoala ocupa o mare parte: 12 ani liceu si generala, 6 ani universitatea, 4-6-7 ani specializarea - ai deja 35 ani. Apoi in fiecare an cate 50 ore EMC, alti 30 ani pana iesi la pensie.

Tot inveti. Si cu toate astea, "doctorul cu tratamentul, Dumnezeu cu leacul" nu te mira.

E din cauza ca stiinta noastra e neputincioasa?! Sunt oamenii 'inapoiati' tehnologic? Se poate. Nu avem cum sa ne dam seama dar comparand cu erele trecute, practic evolutia este.. nesfarsita. Pana la Desavarsire.

Am mai fost noi indragostiti, stim ca atunci cand esti indragostit nimic altceva nu mai conteaza, nu mai are relevanta.. Nu cumva suntem in 'saptamana oarba' ?! Nu cumva suntem pe un drum gresit? Ceea ce ne lipseste, in mod cert, sunt informatiile. Dar societatea noastra merge prea repede, e ca un copil care 'incepe prea devreme'..

Despre ce este vorba?




E vorba de medicina asazis 'alternativa', iridologie, citit in talpa, in limba sau mai stiu eu ce alte bazaconii. E vorba ca aceste bazaconii functioneaza pe trialuri si pot fi verificate. E vorba de ceea ce este dincolo de medicina pe care o stim. Vom folosi prin urmare metodele de diagnostic si tratament 'alternative' fara a le cunoaste mecanismul, dar bucurandu-ne de succesul aplicarii lor 'corecte' - in sensul protocolului obtinut empiric.

Ce au in comun toate aceste metode? ENERGETICA. Fiecare considera organismul uman un 'panou de comanda' al fiintei care cine stie cat o fi de 'vasta' - am auzit ca sunt nustiucate corpuri pe nustiucate nivele [sic!] Fiecare parte a organismului uman are o reprezentare pe fiecare din aceste parti: talpa (presopunctura), mana(su jo ku), limba, irisul(iridologia). Fiecare din aceste stiinte mai mult sau mai putin 'asiatice' (homeopatia s-a nascut in Transilvania) considera organismul energetic, respecta si foloseste meridianele si punctele pentru diagnostic si interventie.

Sunt multe speculatii, cum ca acesti tovarasi ai nostri care sunt fratii nostri chinezi ar fi studiat indelung si ar fi experimentat medicina 'traditionala chineza', sau ca s-ar fi mostenit din generatie in generatie din timpuri imemoriale.

Personal subscriu la ultima varianta, cea SF, pentru ca explica oarecum de ce apar punctele energetice in cultura Cucuteni, cand chinezii erau.. Mushu :)

Pana una alta sunt medic specialist in a vinde medicamente. Sunt sceptic si nu accept sa fiu prostit in fata. Asa ca pun mana si studiez.

Fiecare dintre paginile acestui blog trateaza domeniile pe care le-am abordat si reactia mea de 'om de stiinta'. Gasiti informatii, link-uri din belsug si pareri personale. Toate cu observatia ca nimic in lumea asta nu poate inlocui contactul medicului direct cu pacientul. Iar un medic este atat de 'bun' pentru pacient, cu cat il determina pe acesta sa vrea sa fie vindecat, cu tot ceea ce implica aceasta.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Sacroterapia- terapia prin credinta

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Reclame google