Breatharianism - oamenii care nu mananca ni-mic

prana

BREATHARIANISM (pe romaneste aerovor, care mananca aer):  oameni care pretind ca nu mananca si iata e ceea ce am aflat (28 ARJUN WALIAMARCH 2016)

Breathariansim se referă la practica de a susține viața omului, fără a fi nevoie de hrană. Acest concept nu este nou; de fapt de mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au scris despre această capacitate. În a treia carte a Yoga-Sutra de exemplu, aproximativ douăzeci și cinci de siddhi sunt enumerati ca având abilități extraordinare. Aceasta este o temă comună de-a lungul timpului in budism și diverse alte tradiții spirituale. Clarviziune, psihokinezia și multe altele sunt toate trasaturile speciale atribuite siddhi, așa cum este eliberarea de foame și de sete. Cu toate că știința modernă a văzut dovezi ale capacităților umane extinse, cum ar fi telepatia, vizionarea de la distanță și pre-cunoaștere, foarte puțină efort s-a facut pentru examinarea breatharianismului. Unele minți sclipitoare cred ca este posibil, inclusiv Nikola Tesla. În 1901, el a făcut următoarea afirmatie: Ideea mea este că dezvoltarea vieții trebuie să conducă la forme de existență care vor fi posibile fara hrana si care nu va fi încătușat de limitări ulterioare. De ce ar trebui să o ființă vie să nu fie în măsură să obțină toată energia de care are nevoie pentru îndeplinirea funcțiilor sale de viață din mediul înconjurător, în loc prin consumul de alimente, și transformarea, printr-un proces complicat, energia combinațiilor chimice în viață susținătoare energie?

Eliberarea de hrană și de foame, într-adevăr suna nerealist și din ceea ce știm de la biologia moderna, imposibil astazi. Dar istoria științei ne-a arătat de multe ori că imposibilul poate deveni posibil într-o clipă. Un exemplu foarte bun în acest sens este recenta descoperire ca oamenii pot influenta sistemul lor imunitar folosind puterea minții.

Să aruncăm o privire la ceea ce s-a întâmplat atunci când oamenii care susțineau că nu mănâncă au fost examinati de știință. Breatharianism in Practica Qigong Bigu, si alte practici qigong  (printre care se numără eliberarea de alimente) examinate de știință au dat unele rezultate extraordinare. Un studiu publicat in Jurnalul American de Medicina din China, așa cum se vede în Biblioteca Națională de Medicina din SUA, a demonstrat ca o femeie cu abilități speciale a fost și este capabila să accelereze germinarea semințelor specifice în scopul de a dezvolta un stoc mai robust de semințe. Acesta este un exemplu; puteți găsi studiul și citi mai multe despre el aici. Catholic Charism of India afirma de asemenea, posibilitatea de a trai bine fara a manca alimente. Decan Radin, sef cercetator de la Institutul de Științe noetice, explică conceptul în cartea sa Supranormal: Stiinta, Yoga, și dovezile de abilități psihice extraordinare: Implicatia este faptul că organismul uman poate transmuta energia ambientală în nutrienți și prin practica de a cultiva această capacitate se poate trăi confortabil atâta timp cât se dorește, fără alimente și eventual fără apă potabilă. Acest lucru este descris ca un siddhi în Yoga Sutras la Pada 111.30: eliberarea de foame și de sete.

Aceasta flutură prin fața unui volum substanțial de cunoștințe medicale moderne, care a stabilit că organismul uman poate trăi aproximativ cinci zile fără apă și câteva săptămâni cel mult fără alimente. În afară de asta, ești mort. Ca rezultat, în ciuda a o serie de exemple istorice de oameni cu o durată de ani de zile fără a mânca și uneori fără a bea, cei mai mulți nutriționiști și biochimisti consideră aceste pretenții să fie ridicol de imposibile, iar cei care fac afirmațiile - în prezent zeci până la sute la nivel mondial, par să fie serios deliranți. Unele dintre aceștia ar putea fi deliranți de la înfometare, conform cu ceea ce ne spune pana acum stiinta, dar chiar toti?

Să ne amintim că ani de zile prin anii 60 se considera ca indiferent de antrenament si desvoltare musculara, omul nu poate ridica mai mult de 123kg. Dupa care unul a vopsit aiurea niste greutati pe care un halterofil le-a ridicat FARA SA STIE cat cantaresc cu adevarat...

Prahlad Jani Prahlad Jani este un locuitor din Ahmedabad India, care susține că la vârsta de 11 ani, zeița hindusă Amba ia apărut și ia spus că el nu ar mai trebui să mănânce alimente. El a trăit aparent într-o peșteră încă din anii 1970 și pretinde nimic nu a mâncat cea mai mare parte din cei 81 de ani (2012). Jani a fost testat în 2003 și în 2010, la Spitalul Sterling Ahmedabad de Dr. Sudhir Shah si echipa lui mare de medici. Dr. Shah este un neurolog consultant care a practicat timp de 20 de ani, precum și un profesor și șef departament de neurologie de la KM Scoala de Medicina și Cercetări PG. În timpul primului test, care a avut loc în 2003, Jani a fost monitorizat 24/7 de către personalul spitalului și camere video, unde a fost confirmat faptul că Jani nici n-a mâncat, nici n-a băut. De asemenea, el nu a prezentat modificări fiziologice care, conform cu medicina modernă de azi, ar trebui să fie imposibile. Acest test a avut loc într-o perioadă de 10 zile. Cu toate că nu s-ar putea părea ca o cantitate semnificativa de timp, pentru a merge 10 zile fără hrană și apă și a nu prezenta niciun fel de schimbări fiziologice asteptate este un fapt destul de uluitor.

 

El a fost testat din nou la Sterling Hospital in 2010, de la 22Apr la 6Mai. De data aceasta, el a fost observat de treizeci și cinci de cercetători de la Institutul de Apărare indian de Fiziologie si Stiinte aliate, printre alte organizații. De această dată, Jani a fost observat să nu mănânce sau să bea timp de două săptămâni. La fel ca în testul anterior, el nu a prezentat efecte dăunătoare din această abținere. Acest lucru este cu adevărat incredibil, și merge împotriva a tot ce știm despre fiziologie umană și cerințele nutritive ale organismului. După cum s-ar aștepta, nici aceste teste și nici rezultatele lor au fost publicate in reviste medicale. Studiile au generat oricum o mulțime de critici. Principalele argumente împotriva acestor teste au fost, totuși destul de slabe, în opinia mea. Un argument susține că Jani a scăpat de controlul personalului spitalului și camere video cu ajutorul discipolilor săi și că el de fapt mânca / bea ceva. Cu toate acestea, personalul spitalului susține că acest lucru este imposibil, deoarece el a fost monitorizat 24/24, în conformitate cu cerințele studiului. Chiar și cu aceste critici, dovezile sunt solide și par să corespundă cu un siddhi. O declarație dintr-un grup științific (care a inclus Institutul de Apărare de Fiziologie si Stiinte aliate) dat ABC News în 2012, avea următorul cuprins: Am realizat că, în cazul în care acest fenomen există într-adevăr într-o ființă umană, chiar timp de 15 zile, aceasta ar avea un impact imens în știință, destramarea concepțiilor medicale actuale și aplicarea acesteia pentru bunăstarea umană. În loc de a ignora acest caz, am ales a investiga în continuare, într-un mod rațional și științific. Din nou, în mod clar scopul acestui studiu nu a fost de a dovedi sau infirma o persoană, ci de a explora o posibilitate în știință și de a studia un nou fenomen.

Este un caz interesant, nu-i așa?

Un alt caz vine de la un medic de chimie numit Michael Werner, care este directorul general al unui institut de cercetare farmaceutică din Elveția. Acest om pretinde că nu a mâncat niciun aliment solid de la 1 ianuarie 2001. El a fost studiat într-un test de observatie de zece zile în octombrie 2004 de către unitatea de terapie intensiva, la un spital din Elveția, ca și cu Jani, fara schimbări fiziologice semnificative sau periculoase. Cu toate acestea nici aceste rezultate nu au fost încă publicate. Dean Radin oferă o explicație profundă pentru care aceste rezultate nu ar putea fi publicate vreodată, și pentru care nu a fost acordată multă atenție acestui fenomen: Poate aspectul cel mai curios al testelor breatharian (aerovor) este evidența, inequivocitatea fenomenului revendicat și care atrage totuși o lipsă aproape totală de interes din partea comunității științifice. În cazul în care omul este posibil să trăiască bine fără să mănânce alimente, acest lucru ar trebui să fie ușor să fie demonstrat, și în cazul în care a avut loc, consecințele științifice și sociale ar fi uluitoare.

Adevărul este că sunt multe alte fenomene observate pe care știința nu le poate explica, majoritatea cercetătorilor consideră lucruri ca acesta la fel de ridicol și extrem de improbabil, și prin urmare nici măcar nu-si ia timp să se uite la ele. Ei le resping din start, mai degrabă decât sa le abordeze cu neutralitate științifică și curiozitate. Un alt motiv pentru această tăcere ar putea fi teama simplă; cercetatorii se bazeaza pe fonduri de la diferite partide, iar ei știu că le vor fi refuzate în cazul în care subiectul pare prea "departe" De asemenea, ei știu cu ce fel de critica s-ar confrunta ei înșiși din partea comunității științifice de masă, fiindcă ar trebui să meargă mai departe și să publice un studiu privind ceva atât de.. ezoteric. Werner a aflat de breathariansim de la un australian cu numele de profesor spiritual Jasmuheen, care învață cum să faci tranziția de la consum la a nu mânca. Si Jasmuheen a fost, de asemenea, obiectul unui studiu, dar a început să arate semne de stres, tensiune arterială ridicată și deshidratare după doar 48 de ore. Dat fiind că majoritatea dintre cei care citesc știu, acest lucru nu este ceva ce se poate pur și simplu încerca. Poate fi foarte periculos și au existat mai multe rapoarte de decese survenite ca urmare a unor persoane implicate în această practică. În mod evident, e mult mai mult decât pur și simplu abținerea de la a manca sau bea.

Știința postirii,

Știința care arată cât de benefic poate fi privarea de hrană. Mark Mattson, actualul sef al Laboratorului de Neuroștiință de la Institutul National de Gerontologie si profesor de Neuroștiință la Universitatea Johns Hopkins, a prezentat la TED o conferinta despre post alimentar în 2014. Această practică a fost demonstrat a genera noi celule stem, repararea ADN-ului , lupta impotriva cancerului, lupta cu boala Parkinson si Alzheimer si multe altele. Este de asemenea interesant de notat faptul că toate modelele de restricție calorică în studiile pe animale au arătat beneficii și îmbunătățiri semnificative de sănătate, inclusiv o durată de viață mai lungă.

[Sic!]

Pentru a afla mai multe despre știința postului, puteți citi un articol mai detaliat și un TED talk by Dr. Mattson HERE.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Evoluam, dar in ce directie?

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google