Despre Chi - energia nevazuta din Dragon Ball Z

Chi este manifestarea unei focalizari prin meditatie a energiilor Ying si Yang pe care cultura asiatica le atribuie vietii si in special corpului uman. Sunt nenumarate filme, povesti si legende despre calugari care prin meditatie si antrenament zilnic de decenii devin capabili sa faca lucruri extraordinare. Nu este vorba despre electricitate, dar afecteaza muschii precum curentul electric.


Chi este o practica consacrata si recunoscuta, este practicata si ca o competitie, desi nu stiu in ce ar putea sa se masoare iscusinta competitorilor..

Aici la minutul 2:18 cred ca e filmul original in care da foc la hartie:



Si aici teoria Quigong explicata si demonstrata


de la minutul 6:32


Bun, este vorba despre a controla energia cu mintea, de a o ingloba si a o redirectiona in loc de a i te opune.

Dar ceea ce este surprinzator este notiunea de expansiune - maestrul isi redirectioneaza atacatorul FARA ca acesta sa se raneasca din cauza contractiilor involuntare ale musculaturii induse de Chi, versus contractia energiei - cand atacatorul se dezechilibreaza si se loveste.

Intr-adevar, socurile electrice si vindecarea prin Chi sunt doar varful icebergului asa cum spunea maestrul DJ din primul film, si arta stapanirii Chi este de fapt cale catre o alta lume.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Apa vie nu-i prostie

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google