Terapia prin umor

Are in opinia mea doua valente: una psihologica si una energetica. Cea psihologica este folosita indirect, in tratamentul bolilor psihice (umbla vorba ca toate bolile organice ar fi la origine 'boli ale spiritului' ca sa nu zic 'psihice). Efectul in sfera energetica este dat de curatirea de gandurile negative, metoda folosita cu succes nu numai in cancere dar si in 'necazurile' de zi cu zi.


Prof Adrian Restian spune: "Din­tre terapiile alternative de natură spirituală este important de remarcat terapia cu ajutorul umorului, sau mai bine zis prin cultivarea optimismului şi a emo­ţiilor pozitive. Deşi influenţa favorabilă a optimismului şi emoţiilor pozitive este cunoscută de multă vreme, importanţa lor a fost subliniată în mod deosebit, în ultimele decenii, de Norman Cousins.






Norman Cousins nu a fost medic, ci jurnalist. El a avut însă ocazia să vină în contact cu medicina ca pacient. Mai întâi a avut o tuberculoză pentru care a fost internat în sanatoriu. Apoi a avut o spondilartrită anchilo-zantă şi apoi un infarct miocardic foarte grav.


Cu ocazia spondilartritei, el a avut o experienţă mai neplăcută, din cauza unei forme foarte severe şi a intoleranţei medicamentoase la care a ajuns. Astfel, după o lungă perioadă de tratament, el se afla într-o stare foarte gravă, cu febră, cu dureri puternice, cu un VSH foarte ridicat şi în imposi­bilitatea de a mai urma tratamentul medicamentos. El ajunsese la limita me­dicinei clasice. Şi ca mulţi alţi pacienţi care ajung în această situaţie, el a căutat o soluţie în metodele alternative şi a ales cultivarea emoţiilor pozi­tive, a optimismului şi a umorului. El a plecat de la ideea că dacă emoţiile negative contribuie la apariţia şi la agravarea bolilor, atunci emoţiile pozitive ar trebui să contribuie la vindecarea lor.


A părăsit spitalul într-o stare foarte gravă şi a început să-şi cultive optimismul şi buna dispoziţie, luând partea pozitivă a lucrurilor şi vizionând filme comice.


După un an de zile starea lui s-a îmbunătăţit. Medicii care I-au tratat au confirmat îmbunătăţirea obiectivă a bolii în pofida prognosticului lor foarte lezervat.


Norman Cousins a publicat în New England Journal of Medicine un articol intitulat "Anatomia unei boli" care a dat naştere unor discuţii aprinse, în urma acestor discuţii, Norman Cousins a câştigat teren. El a fost numit profesor de medicina humanitară Ia facultatea de medicină a universităţii din California, unde a continuat să pledeze pentru cultivarea optimismului şi a bunei dispoziţii a bolnavului. Norman Cousins arată că pacientul trebuie să recunoască diagnosticul medicului, dai' nu trebuie să se rezume la aspectul biologic al bolii şi la tratamentul medicamentos, ci dimportivă el trebuie să-şi susţină starea psihică prin cultivarea gândirii pozitive.


Practicând această metodă, Norman Cousins s-a vindecat de spondilartrita anchilozantă, a supravieţuit unui infarct cardiac, pe care l-a avut în 1980 şi a murit în 1990, la vârsta de 80 de ani. Dar această metodă alterna­tivă a rămas şi s-a dezvoltat şi ar fi bine ca ea să fie practicată de orice bolnav."



[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Repararea fracturilor in planul subtil prin Ho`oponopono

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

EFT - prin bioenergia din noi

Apa vie nu-i prostie

Reclame google