Crestere si Paradigme

Vorba de cultura (Radio Romania Cutural, in iarna asta):


Curajul - sa vezi viata in intregime (big picture): ce daca pierzi o slujba, iti gasesti alta mai buna – atitudine – sa ai curaj, sa nu te lasi – that`s all about – curajul deosebeste oamenii care au succes de cei care isi plang de mila. Conditiile sunt diferite, e adevarat, dar ceea ce este intr-adevar relevant pentru rezultate este atitudinea oamenilor. Credinta :)


What the Bleep! do we know?!
Va trebui sa schimbam abordarea in conditiile in care incepem sa cunoastem si sa recunoastem substratul mult mai vast al existentei, o alta natura a ei care s-ar putea sa fie mai importanta. Din ce in ce mai multe dovezi apar ca materia ar putea fi doar varful sagetii. Nu inseamna ca lumeamateriala ar fi o iluzie ci doar o perceptie. Aici nu spun nimic nou, toate religiile sustin asta de multa vreme dar noi, rationalistii, spunem: cum sa fie asa, daca nu e palpabil nu e real… Ei uite ca acum incep sa apara dovezi circumstantiale. E adevarat, intre timp, omul a mai “crescut” si si-a schimbat nivelul de intelegere. Va trebui sa ne adaptam noului nivel de intelegere, va trebui sa studiem si sa exploram “noua” cale care ni se deschide in fata.


Ma refer aici in special la abordarea pacientului. Pentru ca noi am studiat omul ca fiinta mecanica si numai asa. Ni s-a spus ca fiinta nu este altceva decat un sistem foarte complex. Au facut unii speculatii cum ca un sistem destul de complex, o retea evolutiva, devine la un moment dat constienta – ramane deocamdata doar o speculatie in incercarea de a deosebi omul – fiinta constienta – de celelalte.. “lucruri” Aici as vrea sa fac remarca (deocamdata e doar o idee, va trebui sa o aprofundez) ca nu exista motive pentru care sa consideram constienta un lucru atat de deosebit. In sprijinual acestei idei amintesc cercetarile lui Mamoto care a dovedit, la nivel de ‘gradinita’ deocamdata J ca apa cristalizeaza diferit in functie de sugestiile care-i sunt date (Mamoto a pus biletele pe care a scris dragoste, ura si indiferenta; evident apa nu stie sa citeasca, transferul se face altcumva, ipotetic – la nivel energetic, vezi mecanismul homeopatic)


Dar ce spun eu, fiindca este acceptat ca nu poate exista inteligenta decat in urma constientei. Si cum am putea nega inteligenta animala, sau sentimentele sau suferinta. In opinia mea este vorba despre diferite nivele de constienta pe care conventional am ales sa le ignoram. Unii aleg sa acorde mai multa importanta acestui aspect. Noi taiem purcelul, europenii il impusca, dar extremele sunt departe.. anumiti tibetani protejeaza si insectele maturand la fiecare pas inainte de a calca cu o pana de strut. Mare e gradina Domnului, nu? J


Din credinte se dezvolta atitudini, din atitudini se fac pasi. Poate e adevarat ca omul a pus tunetul pe seama zeilor, dar acela a fost doar un pas pe calea descoperirii fisiunii nucleare.


Oamenii "mari" nu se tem sa viseze - “big things are made of dreams and chances” – ce s-ar fi intamplat daca Newton nu ar fi fost un visator in momentul in care a vazut marul cazand? Nimic, evident. Nu ma intelegeti gresit, fizica newtoniana a tinut stiinta pe loc veacuri. Nu a fost numaidecat vina lui ci mai ales a colegilor conservatori – cel mai mare pacat ramane totusi vanitatea.


Trebuie sa recunoastem ca nu am fi ajuns la teoria corzilor (keyword: ‘strig theory’) daca nu ar fi fost Newton, apoi Leibnitz si Einstein. Visatori, razvratiti care au pus la indoiala propriile limite.


Scopul acestui site este, conform unui ‘vis’, sa atraga atentia asupra faptului ca diferitele metode de medicina alternativa au in comun explicatia energetica a mecanismului lor. Asa ceva nu se invata la UMF.


<continuare> [What the Bleep! do we know?!][polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. [...] Dincolo De Medicină “cu cât înveţi mai mult, realizezi cât de puţin ştii” « De ce scriu ’stiinta’ in ghilimele [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Inteligenta artificiala, singularity, DAY ONE

Acupunctura-Presopunctura-Moxibustia

Metaterapia şi Neuromodelarea in depresie

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google