Apa - cel mai comun medicament

Despre calitatile de inmagazinare si transmitere a informatiei pe care le prezinta apa ati mai citit cu siguranta. Ati auzit desigur despre Masaro Emoto si experimentele lui, cum apa sugestionata pozitiv se cristalizeaza armonios iar cea sugestionata negativ se cristalizeaza haotic.

In magia orientala transmiterea mesajului/sugestiei in eter se facea arzand biletelul pe care erau scrise cuvintele. Asemanator moxibustiei (o metoda care combina acupunctura cu informatia). Daca stau si ma gandesc metoda  arderii biletului scris este folosita si astazi si are, pe langa un caracter dramatic si unul.. ireversibil. Noroc ca sugestiile pozitive sunt mai puternice ca altfel...

Voi scrie despre foc cu alta ocazie, acum revenind la apa, Masaro Emoto eticheta vasele sau punea vasul cu apa pe un bilet scris, iar mesajul ajungea singur in apa, fara dramatismul oferit de foc :)




Sunt multe ciudatenii in lumea asta si nu m-au mirat foarte descoperirile japonezului. Ceea ce m-a bucurat a fost insa sa descoper ca apa astfel incarcata pozitiv poate fi folosita in alimentatie si poate avea efecte benefice. In articolul 'Apa Vie' puteti vedea experimentele celor de la Craiova cu apa saracita in deuteriu. Daca veti cauta pe net veti vedea ca mai sunt si altii care folosesc aceasta apa vie, o echipa de japonezi a patentat un proiect de folosire a ei in misiunile spatiale si (poate ca alta echipa) a facut cerecetari ale efectelor apei saracite in deuteriu asupra evolutiei mai multor tipuri de cancer la soareci de laborator (am gasit pe un site cu patente publice). In ceea ce priveste apa sugestionata pozitiv in alimentatie, personal sunt pentru, deoarece apa saracita in deuteriu este destul de scumpa (20ron/l, se bea 1/3 amestec cu apa normala). Spre deosebire de aceasta insa, ale carei efecte benefice le-am vazut atat asupra oamenilor (cu cancer si boli de piele) cat si asupra plantelor (vezi cercetarile dr Ioan Nedelcu, dr.Ioan Stefanescu de la Craiova), cu apa sugestionata nu am vazut cercetari in acest sens, dar ar trebui sa aiba efect. Se cunoaste de mult efectul benefic al contactului cu metale pretioase asupra apei ('stiinta' pune aceasta pe seama sterilizarii - ce gluma proasta, specifica gandirii 'daca eu nu stiu - nu exista'!) iar Marcel Violet a descoperit ca razele solare au efect benefic asupra apei inchise ermetic intr-o fiola transparenta (o fi tot sterilizare... :D)

In ultima vreme am vazut o schimbare a atitudinii asupra autosugestiei si efectului placebo atat din partea celor care accepta cat si din partea celor care nu accepta universul ca sistem deschis (ma refer la oamenii de stiinta care considera stiintific doar ceea ce este palpabil, ignorand pur si simplu ceea ce nu se incadreaza in ecuatie, opus celor care aceptand univesrul ca sistem deschis au modificat si largit ecuatia). Astfel, 'stiinta' considera efectul placebo util dar nepalpabil (desi cifrele nu mint) iar ceilalti considera efectul placebo (in fapt interventie inconstienta a pacientului la un nivel superior) drept cauza pentru modificarile aparute in realitate. Conform cu aceasta varianta simplificata, tot ceea ce facem in realitate are cea mai mica importanta, si de aceea impresia pe care o producem asupra pacientului este esentiala, convingerea si credinta lui. Astfel, capata sens ceea ce am observat, ca omul prefera sa se chinuie uneori mai mult decat ar trebui (don`t tell me you did`nt noticed!), ca prefera un aparat cu mai multe butoane si respectiv un tratament mai scump.

Pentru cei care nu cunosc fenomenul rezonantei sau al 'atractiei' (cum gandurile atrag efecte conforme), aceasta simplificare poate parea naiva. Desigur ca si eu cred cu convingere ca o boala infectioasa trebuie tratata cu antibiotice, pentru ca asa am invatat, asta a fost produsul promovat de sute de ani si nu degeaba, ci pe bani grei. Numai ca intre timp unele anomalii au inceput sa nu mai poata fi neglijate iar unii mai ambitiosi au cercetat in ciuda opozitiei si au formulat noi modele de structura a realitatii. Si din cauza indoctrinarii, desi stiu si am vazut ca 'doctorul cu tratamentu, Dumnezeu cu leacul', voi da in continuare antibiotice. Si ca si numerosi pacienti, voi reveni pe calea cea dreapta atunci cand va fi momentul (adica dupa ce am suferit amandoi pe cai gresite). Sun Tz spunea: 'este un timp pentru toate', dar si 'cand eram copil, gandeam ca un copil si faceam ca un copil; acum cand sunt om in toata firea, las la o parte treburile copilaresti'.

In alta ordine de idei, apa este o componenta indispensabila alimentatiei si este important sa fie de calitate corespunzatoare. Ca are sau nu rol de aport informational urmeaza sa vedem. Voi scrie despre utilizarile si efectele 'apei structurate' din plante, ceaiuri,  sau cristale japoneze (ciuperci care cresc pe ceai, lapte sau apa cu zahar). Pana una-alta am descoperit ca apa din zona Vrancei nu tine de sete. La ISP mi s-a spus ca apa din retea corespunde dpdv al standardelor dar este mai dura, fara a depasi limita admisa. O fi, n-o fi... de la statie de unde se iau probele si pana la robinet...

Oricum, atat apa de robinet cat si cea purificata si imbuteliata, daca provine din aceasta zona, nu tine de sete. Sunt curios daca filtrele gen zepter au vreun efect, probabil ca nu. PArerea mea e ca apa respectiva nu are oxigen destul, dar e oparere nefundamentata. In sus spre Soveja, apa de fantana este buna. Poate e o impresie proprie, poate focsanenii o beau si sunt fericiti, mie imi place mai mult cea din Ardeal.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. [...] OBS: aceste materiale nu au nimic de a face (din cate stiu eu) cu materialul numit aerogel, pe baza de siliciu. Aerogelul este un produs al nanotehnologiei, aurul alb sau mana te duce  mai degraba cu gandul la alchimie si piatra filosofala (produsul homeopatic din apa de ghetar… ce sa zic, apa de gretar este apa saracita in deuteriu, cu efect vital dovedit) [...]

    RăspundețiȘtergere
  2. [...] buna este ca putem folosi apa ca mesager pentru mesaje bune (a se vedea articolul ‘apa-cel mai comun medicament’) si ceea ce-mi place mie mai mult, da apa la moara si celor care considera ca un tratament este [...]

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, ai mentionat in articol ca apa saracita in deuteriu costa 20 lei \ l. Spune-mi te rog, de unde se poate cumpara? Merci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Era pe la magazinele de produse naturiste din zona Munteniei si parca si in Mures.

    Pe site-ul Universitatii din Craiova gasiti si detalii. Cautati pe google numele profesorului sau apa saracita in deuteriu ca sa aflati ce s-a scris despre acest lucru.

    Iar daca ajungeti sa cereti link-uri... cu siguranta aveti nevoie sa cititi mai mult.. pentru ca link-urile sunt si pe aceasta pagina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragá Oana
    Nu stiu de unde se poate cumpára apa dedeuteratá,
    íncearcá la produse naturiste , dar:
    -Ro. dispune de o enormá "uziná" de apá grea din care
    rezultá mii de tone (m3) de apá "fárá" D2 ...ca deseu...
    -Urinoterapia este eficace(cancer) pt. cá urina nu contine D2 ! , care se concentreazá in noi...
    Asta numai cu o curá exclusiv vegetarianá !
    Biblio.:
    Daniel Menrath Urina Medicament pt. Viatá
    Ed.Esotera1996
    Harald Tietze Urine the Holy Water
    PHREE Books 1996 Australia (trad si ín l.magyar.:
    Gyógyitó Vizelet ISBN963 04 7937 0 1998 )
    Sánátate cu Vointá
    Si in Dzeu. Credintá
    G.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca stau si ma gandesc, urina se poate filtra de sare cu orice filtru mai acatarii si e apa saracita in deuteriu. nu stiu cat de performanta e metoda, dar e o varianta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google