Cuvant de (auto)atentionare

De o importanta covarsitoare, pentru ca te obliga sa-ti alegi tabara. In general Universului 'ii place viteza' adica nu e bine sa o lungesti prea mult, ca faci risipa si.. e lipsa de respect.

(..)Sfântul Ignatie Brianceaninov spune: “Porunca dată de Dumnezeu în Rai, care interzice omului să guste din rodul pomului cunoasterii binelui si a răului, nu a fost anulată. Ea îl încearcă mereu pe om, până astăzi. Mereu este prezent lângă noi diavolul si ne îndeamnă să gustăm din rodul oprit. El nu încetează să ne ademenească prin cugetări păcătoase si lumesti, dezlăntuindu-ne nemăsurat patimile”.(..)(restul articolului)




Iar curiozitatea fara masura (fara autocontrolul smereniei) a fost prima pe care raul a exploatat-o. Posibilitatile de manipulare sunt practic infinite. In fiecare zi folosim noi insine mai mult sau mai putin constient diverse tactici de manipulare. Cu aceasta ocazie va recomand cursurile de manipulare, body-language si NLP, acreditate sau chiar pe dc am gasit cateva pertinente.

(..)Dr. Vallee se întreabă pe bună dreptate dacă nu cumva ideea cu "vizitatorii din spatiul cosmic" este o pură diversiune, având "scopul precis de a disimula natura infinit mai complexă a tehnologiei, care mai ales dă amploare acestor fenomene" (The Invisible College, p. 28). El crede că "de fapt noi nu avem de-a face cu valuri succesive de vizitatori extraterestri; noi ne confruntăm de fapt cu un sistem de control". "De fapt prin "Întâlnirile de gradul III" se realizează un foarte eficace sistem de control al convingerilor si credintelor individului". "Fiecare val de OZN-uri are un impact social din ce în ce mai mare. Mase din ce în ce mai largi de tineri sunt atrasi până la fascinatie de problemele cosmosului, de fenomenele psihice si para-psihice, de noi frontiere ale constiintei. Apar mereu pe această temă sumedenii de cărti si articole care modifică în profunzime mentalitătile si întreg spatiul cultural în care trăim".

Într-o altă carte a sa, Dr. Vallee notează: "A devenit deja posibilă determinarea a mari segmente ale populatiei să creadă în existenta unor rase supranaturale, în posibilitatea masinilor zburătoare, în pluralitatea lumilor locuibile, si aceasta doar cu ajutorul câtorva scene si imagini atent regizate, ale căror detalii sunt adaptate desigur culturii si superstitiilor existente într-un anumit spatiu geografic la un moment dat"1).* Vallee, Passport to Magonia - Pasaport pentru Magonia, Henry Regnery Co., Chicago, 1969, pp. 150-1

Există însă unele mici detalii care pot arunca lumină asupra întelesului acestor "scene regizate" si care nu au scăpat cercetătorilor atenti ai fenomenului, mai ales atunci când s-au avut în vedere "Întâlnirile de gradul III" si cele de "contact direct" cu umanoizii; si anume, acestea sunt detalii de o factură profund "absurdă" sau care sunt de un rationament a căror rationalitate nu poate nicicum anula latura lor absurdă (Valle, The Invisible College).

În mod si mai semnificativ, întâlnirile sunt în întregime gratuite, fără vreun scop sau înteles clar. Un psihiatru din statul Pennsylvania a avansat chiar ideea că absurditatea ce caracterizează aproape toate "Întâlnirile de gradul III", nu este altceva decât o foarte clară tehnică hipnotică. "Când persoana este tulburată de elemente absurde sau contradictorii, pe care se luptă să le înteleagă, atunci psihicul său este foarte deschis si receptiv la transferul de idei, la vindecări miraculoase, si asa mai departe".

Dr. Vallee compară această tehnică cu irationalitatea koan-urilor* din budismul zen si remarcă similaritatea dintre întâlnirile extraterestre si diferitele ritualuri oculte de initiere care "predispun mintea" la "nou set de structuri simbolice". Toate acestea indică în opinia lui trecerea "la o nouă formă de religie".

* koan = paradox folosit ca temă de meditatie în zenbudism, cu scopul de a anihila orice recurs al mintii la ratiune si rationalitate si de a forta individul să dobândească instantaneu o iluminare de tip intuitiv - WEBSTER's New Collegiate Dictionary (n. tr. )

Întelegem asadar că întâlnirile extraterestre nu sunt altceva decât formele moderne ale unui ocultism vechi de când lumea. Abandonând credinta în Iisus Hristos [jertfa smereniei], omenirea îsi caută acum "mântuitori" în spatiul extraterestru, iar fenomenele în discutie nu fac altceva decât să furnizeze, prin materialitatea lor - OZN-uri, extraterestri -, recuzita externă necesară credibilitătii. Dar în ce constă totusi acest fenomen? Cine să fie cei care "îl regizează" si, mai ales, în ce scop ar face-o? (..)

Puteti citi articolul in intregime, autorul si-a facut tema, ideea pe care vreau sa o subliniez este ca in lumea asta nimic nu se intampla fara rost, fara un beneficiu (asta e.. 'iconomia' :) si in conditiile in care

1. "cea mai mare izbanda a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"

2. cui nu i-ar placea o plasma cat peretele in fiecare camera?

3. fiecare pentru el si

4. metode exista, trebuie numai sa-ti dai interesul,

cu siguranta ca va trebui sa te integrezi intr-unul din curentele existente, fie sa-ti iei iahtul pe care ti l-ai dorit, ca sa mergi o data pe an cu el si sa ai pe holul biroului o poza cu tine pe el :D fie sa te straduiesti sa te imbunatatesti spiritual sau macar sa te murdaresti cat mai putin. (greu taica, greu...)

(..)John Keel, de exemplu, spune: "Să nu tratăm cu usurintă fenomenul extraterestru; a te juca cu el este ca si cum te-ai juca cu magia neagră. Acest fenomen îi seduce mai ales pe cei neurotici, pe creduli si pe imaturi. El poate duce la schizofrenie paranoică, la demonomanie si chiar la sinucidere - după cum s-a si întâmplat într-un număr de cazuri. Cea mai usoară curiozitate la adresa fenomenelor extraterestre se poate transforma într-o obsesie distructivă. [ca dealtfel orice abuz: in acest caz abuzul de prea multa atentie] Din această cauză recomand energic părintilor să le interzică aceste preocupări copiilor lor. Educatorii si alte categorii de adulti să nu încurajeze astfel de interese la adolescenti" (OZN - Operatiunea Calul Troian).(..)

Abuzul, de orice fel este el, fie ca e vorba de alcool, computer, de munca sau de lancezire, este clar nociv macar si pentru faptul ca pierzi timpul caci 'fa ce ai facut si pana acum si vei avea aceleasi rezultate". Iar curiozitatea, recunosc, este o ispita foarte usor de prins, mai ales prin lucruri neintelese/de neinteles (cum sunt paradoxurile).

Daca arhitectura cerului este cea descrisa (sau macar in mare, ca sfintii parinti au descris-o si ei cat sa fie pe inteles) are sens deturnarea de la smerenie prin orice mijloace, inclusiv prin iluzia cunoasterii, asupra careia va trebui sa fiu si eu atent.  E drept ca acum il costa mai scump pe diavol decat acum 1000ani, pentru ca oamenii au inceput sa se prinda si au crescut pretul, dar atata timp cat jocul e pe terenul lui, are toate atuurile (ma refer la faptul ca stapaneste materia si psihologia incomparabil mai bine decat noi).
De asta spun ca in ultima instanta, in virtutea legilor lui, pana la urma Universul te forteaza sa faci o alegere.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. indoiala saboteaza atractia in mod egal, indiferent ca vibratia e buna sau rea (astfel poti sa combati temerile gen drobul de sare). in cele patru etape ale cresterii omului, ericson spune ca pasul 1 e increderea in lume, ca lumea e buna si ca trebuie sa go for it.
    eu folosesc teoria legii atractiei atat ca sa-mi fie bine cat si ca sa evit lucrurile rele. mecanismul e acelasi. exista implicit o ispita in aceasta teorie, asupra careia iti atrag atentia, aceea de a considera ca este egal a fi bun sau rau, ca universului nu-i pasa. tehnic este asa dar practic, teoria conservarii energiei atrage atentia ca patarea memoriei Karmei sau mai concret vina, incetineste imbunatatirea. te poti imbunatati si apropia de absolut numai fiind bun. asta spun toate religiile. toate.
    apropos de viteza, de curaj si de hotarare (care se mai cheama si determinare - opus entanglementului) spre deosebire de indianism cu reincarnarile lui, ortodoxia a gasit o metoda de a grabi procesul de imbunatatire si acest lucru mi se pare absolut genial, acela de a spune ca omul trebuie sa aleaga in aceasta viata, fiindca pe urma se duce in iad sau in rai.
    jos palaria.

    inchei cu o vorba, Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista. cateodata iti baga dar daca tu nu vezi si nu inveti ceva din asta, demersul Lui nu te ajuta. adica daca vrei, poti sa obtii ceea ce vrei, iar daca ai nevoie de minuni ca sa intelegi cum stai si cum sta El, iti da si minuni. tine de tine sa fii recunoscator si sa intelegi acest minuni si sa le folosesti in cresterea si imbunatatirea ta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Bine de stiut despre.. draci.

Reclame google